Vull començar aquest article destacant i posant en valor la gran tasca realitzada durant els darrers mesos pels equips directius dels centres educatius per tal de fer possible la tornada al col·le amb les màximes garanties i mesures de seguretat.

Una situació excepcional com la que estem travessant requeria mesures excepcionals i em consta que l’esforç ha sigut enorme.

En aquest inici de curs, després de tant de temps, molts alumnes hauran volgut abraçar-se, sense poder fer-ho, a uns altres els haurà costat molt més separar-se dels seus pares, però el més important és que tots i totes podran continuar amb la seua educació, eixa educació i formació que permet que siguem més lliures i iguals.

També des de l’Ajuntament estem fent tot el possible, atenent les nostres responsabilitats. Ens hem posat a la disposició dels centres per a atendre les seues necessitats, junts hem abordat destacats temes com la coordinació entre els col·legis i el centre de salut, també hem acordat mesures per a millorar la seguretat en els accessos als centres educatius, així com la seua desinfecció diària.

Ens hem compromés, així mateix, amb les direccions a impartir de manera immediata cursos de formació en primers auxilis per a tot el personal docent i hem posat a la disposició dels centres la possibilitat de contractar el servei d’infermeria escolar si ho consideren necessari per fer front al covid-19.

Una altra de les mesures adoptades ha sigut l’increment de la neteja i desinfecció i la senyalització dels centres amb l’objectiu de garantir les mesures de seguretat i higiene requerides per les autoritats sanitàries.

Gràcies a la Generalitat Valenciana, el curs a l’Alcora ha començat també amb més professorat i millor finançament per a, entre altres iniciatives, la realització d’activitats extraescolars. A més, hui es posa en marxa la nova aula de 2-3 anys, situada al CEIP Comte d’Aranda, que oferirà un important servei a les famílies, afavorint la conciliació, a més dels nombrosos avantatges per als xiquets i xiquetes. L’Ajuntament ha estat treballant durant l’estiu en la construcció i adequació d’aquesta aula i estem molt contents amb el resultat, segur que a xicotets i mestres els encantarà.

Confiem que tot anirà bé. Comptem amb grans professionals i sabem que estan fent tot el possible perquè així siga. H

*Alcalde de l’Alcora