Fa poc més de 100 dies, en el ple d’investidura, vaig posar l’accent en 2 qüestions: una, que anàvem a deixar-nos la pell treballant per l’Alcora des del primer dia; i dos, que la majoria absoluta no anava a canviar gens ni mica la nostra manera de ser, entendre i fer política. I així ha sigut. La proximitat i la humilitat continuen sent els nostres senyals d’identitat. I la nostra manera de treballar: escoltar, estudiar i actuar, per eixe ordre. En els 100 primers dies de legislatura, l’equip de govern ha mantingut més de 500 reunions, a més de l’atenció als veïns a través d’iniciatives com despatx al carrer, amb la qual eixim al carrer tots els dijous, i altres accions de proximitat.

Així mateix, en aquests mesos, s’ha dut a terme una intensa activitat, des de cada una de les àrees municipals. Entre les iniciatives posades en marxa, destacaria l’inici de l’expedient per donar per fi una solució al perill que comporta l’antiga fàbrica Sanchis i la redacció del projecte de remodelació del carrer Enrique Grangel Girona.

També, els importants avanços que s’estan realitzant per a la posada en marxa de l’esperat i necessari Centre de Dia i els projectes de modernització dels polígons industrials, que han començat aquesta setmana.

Altres punts remarcables en aquest balanç són l’aprovació per unanimitat de la proposta del nou PGOU i la modificació de l’ordenança per tal de bonificar en un 95% la plusvàlua per herència d’habitatges i aplicar bonificacions en l’IAE. En matèria d’educació, aquest curs s’ha posat en marxa l’aula pública de 2-3 anys al CEIP Grangel Mascarós, pionera a la nostra localitat.

D’altra banda, en aquest temps s’ha preparat una completa agenda cultural, que corrobora que l’Alcora està més viva que mai. A més a més, vull destacar l’èxit de les novetats introduïdes a les Festes del Crist 2019.

Pel que fa esports, s’està treballant per a la renovació del sòl del polifuncional, entre altres millores.

En l’inici d’aquest mandat s’han aconseguit, a més, altres fites importants com són que l’Alcora ha assumit, per primera vegada, la presidència del Pacte per l’Ocupació de la Ceràmica i que el projecte de remodelació de la plaça d’Espanya ha rebut un premi de la Generalitat Valenciana.

100 dies, donant el 100%. I només és el principi. Seguim!

*Alcalde de l’Alcora