Sense dubte, el 2018 ha sigut un any mogudet, políticament parlant. Amb canvis inesperats i situacions històriques que ens han obligat a adaptar-nos a situacions que mai havien viscut en democràcia. La primera condemna per corrupció a un partit polític que, a més a més, era el partit que ostentava el govern. La necessària moció de censura que ens va obligar a estar a l’altura de les circumstàncies i deixar de banda els partidismes per centrar-nos en la decència democràtica. La irrupció dels partits d’extrema dreta a l’escenari polític. El descrèdit de la justícia…

Però el 2018 també serà recordat per l’any que les persones jubilades van fer un pacte intergeneracional amb la defensa de les pensions. L’any que les dones, les feministes, vam aturar l’estat en una vaga històrica reclamant la igualtat real i efectiva. L’any del pacte d’Estat contra la violència masclista, de l’admissió a tràmit de la llei de drets LGTBI i de la reforma legislativa dels permisos per naixement i adopció.

Sense dubte, ha sigut l’any dels canvis, però sobretot ha sigut l’any en què s’han reivindicat els drets col·lectius.

PER ALS POBLES de Castelló ha sigut l’any de l’augment de freqüències de trens al nord, del compromís per l’alliberament de l’autopista AP-7, i de l’aposta per la nostra indústria. També ha sigut l’any que hem defensat les nostres taronges, que hem reclamat la regeneració de les nostres costes i una carretera N-340 més digna.

També hem aconseguit que s’investigue el balafiament i el despropòsit del Castor. En 2018, en definitiva, hem fet sentir la veu dels pobles de la província de Castelló a Madrid.

Tot i això, per a aquest 2019 que acaba d’arribar ens cal posar-nos les piles per a acabar totes les tasques que tenim pendents. Seguir alçant la veu per a consolidar els avanços i assegurar la seua estabilitat. L’any que ara encetem ens planteja molts reptes, entre ells l’objectiu de construir més drets col·lectius i seguir millorant la vida de totes les persones.

*Diputada de Compromís al Congrés dels Diputats per Castelló