+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 

Opinión

 

A fondo

Un 2018 per a seguir avançant

Necessitem gestionar el passat per a poder fer front al present i no perdre oportunitats

 

José Benlloch José Benlloch
29/12/2017

L’any 2017 va dient adéu i és moment de fer la vista arrere. Ha sigut any difícil, molt complicat pel que fa a la gestió municipal, llastrada sempre per l’herència urbanística del Partit Popular; un any convuls en l’àmbit de la política, amb dues eleccions generals, processos interns al partit socialista i l’explosió del conflicte a Catalunya. Però, sobretot, ha sigut també un any difícil en l’àmbit personal per a tots els membres de l’equip de govern i la corporació municipal, perquè en 2017 ens deixava un excel·lent company, Pasqual Batalla. Una persona dedicada a la seu ciutat en cos i ànima, amb unes ganes de treballar i un optimisme que no es rendien davant de res.

En la gestió municipal, 2017 no ha sigut un bon any. I no ho ha sigut per molt diversos motius. Un dels principals, que sens dubte marca tota la resta de l’activitat al consistori, és haver hagut de veure, un any més, com el monstre de l’urbanisme del PP segueix devorant els comptes municipals i, amb ells, les oportunitats de futur de la ciutat. Sis anys després del canvi al govern local, aquest monstre depredador segueix afectant el dia a dia de Vila-real i enguany, a més, ho ha fet amb una voracitat especial: 4,3 milions d’euros en resolucions del jurat d’expropiació que ens han obligat, fins i tot, a prorrogar els pressupostos per a l’any que ve. Una maçada darrere l’altra, que se suma a les sentències urbanístiques que segueixen arribant a les juntes de govern i el risc de futur que penja sempre sobre els comptes locals i que podria arribar a 230 milions d’euros.

Però no ens podem quedar en el lament, mai ho hem fet. Necessitem gestionar el passat per a poder fer front al present i no perdre oportunitats cap al futur. Aquest és el repte.

No podem estar contents de com han anat les coses durant aquest 2017. Ho reconeixem amb tota humilitat i ja n’hem pres bona nota per a millorar cap al futur. El retard en la signatura dels convenis amb entitats locals, un dels pilars de l’aliança amb la societat que marca la diferència del nostre model de ciutat –un model que s’ha demostrat que funciona-; la situació de la neteja als nostres carrers; l’estat de camins rurals.... Són alguns dels deures que tenim marcats en el 2018 per a seguir millorant la ciutat i fer que Vila-real avance. En alguns d’ells, ja hem començat a prendre mesures potents, com el pla integral de neteja urbana en el que ja estem treballant i l’increment de vora 100.000 euros en el contracte de neteja aprovat aquesta mateixa setmana.

Estem preparats per a treballar per a Vila-real amb més il·lusió i força que mai, per fer de 2018 un any profitós per a totes i tots. Vila-real és una ciutat que avança, moderna, dinàmica. Una ciutat que no vol ni pot perdre cap tren de les oportunitats que ens depara el futur. Per això, vull llançar sobretot un missatge d’optimisme per a l’any que estem a punt d’encetar, perquè si treballem colze a colze amb la societat, amb responsabilitat i amb seny, superarem les dificultats. I junts farem de Vila-real una ciutat millor.

Molt feliç 2018.

*Alcalde de Vila-real