Encetem l’any carregades i carregats de projectes. 2019 serà un any intens en el qual haurem de portar endavant totes eixos projectes que han valgut a Almassora el suport de la UE i que suposaran un pas fonamental per la modernització del nostre poble, però també per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

En 2019, Almassora estrenarà un nou trinquet, una inversió de vora 900.000 euros que farà que el nostre municipi ampli el seu mapa d’instal·lacions esportives (tan necessàries) i que tinga un espai únic per a impulsar la pràctica de la pilota valenciana. Però la finalització del Pla Director d’Instal·lacions Esportives ens permetrà també acostar l’esport a les zones perifèriques del municipi i, el més important de tot, utilitzar-lo per a dinamitzar certs barris amb l’arribada de persones joves i famílies.

L’any 2019 serà també molt important per a la platja i, en concret, per a la implantació de mesures que permetran millorar les principals vies d’accés a una districte en el qual resideixen més de 3.000 veïnes i veïns. Ells i elles han sigut qui primer han manifestat el seu suport al projecte d’amplificació de voreres del camí Benafelí i qui van triar, mitjançant els pressupostos participatius, l’aplicació de mesures per a incrementar la seguretat als camins de Catalans i de l’Om Blanc.

L’altre objectiu fonamental per a aquest any que comença passa per garantir la igualtat entre les nostres veïnes i els nostres veïns. Posar fi a la violència de gènere i a la discriminació laboral és una de les metes més importants a assolir, un objectiu cap al qual caminarem amb l’aplicació del Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social que començarà a implementar Diana Belliure des de l’àrea de Serveis Socials.

I per tal que tota aquesta informació, recursos i aquests serveis arriben a la ciutadania, mantindrem les actuacions per a millorar la comunicació amb els veïns i les veïnes, per a acostar l’administració i els serveis als barris i per a fer-los part activa en les grans decisions, de la qual cosa els pressupostos participatius són un gran exemple.

2019 serà l’any en el qual totes eixes línies de treball en les quals vam començar a treballar fa vora quatre anys culminaran amb el compliment d’un objectiu: modernitzar Almassora per a crear el model de ciutat que la ciutadania necessita. La nostra aposta ha sigut i seguirà sent treballar per a les persones. Hem demostrat que els governs de coalició i de consens són l’autèntic motor del canvi, l’equilibri que necessitem per tal que 2019 siga no només un bon any, sinó el millor de tots.

*Primera tinent d’Alcaldia d’Almassora