Acabem el 2018 amb una imatge de Borriana diferent a la que es varen trobar en 2015, i no es difícil veure-ho, amb una població sense barracons, una nova avinguda al Port, la millora del Mercat, i encara que no es vegen, passar de 14 milions de deute a solament 7, i a més a més, pagant les factures quan toquen, i cal destacar-ho, perquè això abans no era així, i ara sí.

Compromís ha apostat per la feina i la gestió, i mentre que la dreta vol mostrar que l’esquerra no sap governar, ni gestionar, les xifres mostren als nostres ciutadans que no sols s’ha sabut governar, sinó que a més a més, s’ha gestionat molt bé, durant els quasi quatre anys que està Compromís a Borriana.

I un exemple, el trobem en ocupació, un dels problemes més presents en l’opinió pública, on s’han invertit més de 2 milions d’euros en dos anys. Amb aquest inversió, les afirmacions de la dreta popular tergiversant la realitat, queden a un costat desprestigiades. S’han invertit 2 milions d’euros, i solament en aquest estiu 500.000 euros a través de les diferents ajudes, i això es tradueix en gent de Borriana treballant i formant-se. Això abans no passava, perquè simplement les ajudes no es fiaven de que les pagaren.

Borriana s’ha convertit en un pilar de les comarques de Castelló en Igualtat, amb les campanyes del 25-N, LGTBI, l’agent d’Igualtat, opcions que abans no eren presents a la nostra ciutat. En Cultura, s’ha aconseguit una mitja de 140 activitats a l’any, més de 10 activitats al mes, amb noves iniciatives com emac o Maig di Gras, o el recolzament a altres com el Quasimoto, i amb noves jornades com el Memorial Democràtic, les jornades LGTBI. La reforma del Mercat i el seu revulsiu, ha funcionat per fer de motor econòmic del comerç de la ciutat. La redacció del Pla Estratègic de Turisme i el seu seguiment.

Iniciatives que s’encaminen als 2,4 milions d’inversió que venen per a 2019, i cal parlar de futur perquè estem convençuts que un acord és el millor per a Borriana. Si el present el treballem, el futur eixirà de nou. Borriana ha aconseguit per primera vegada una inversió europea, que suposarà 10 milions en projectes per a la població, que no és ni més ni menys que el que Borriana va pagar per una paperera enderrocada al Camí d’Onda, i que ara es destinaran per a fer realitat la nova carretera del Grao, l’entorn de Sant Blai, les noves dependències de Serveis Socials, la regeneració del barri de la Bosca, tot per transformar la nostra ciutat, i apostar pel futur.

*Regidor de Cultura, Patrimoni i Esports a l’Ajuntament de Borriana