En poques setmanes arribarà l’aprovació dels pressupostos municipals per al proper any. Un exercici que ha de ser de consens entre les forces polítiques. Un any de realitats, d’inversions en els sectors més afectats per la crisi sanitària, i de projecte de ciutat. I per això és moment de deixar les demagògies a un costat, i treballar en la realitat d’un poble que ho ha passat molt mal a l’inici de la pandèmia, i que ara veu com necessita de l’administració més propera, el recolzament necessari. I amb això, em referisc a la inversió en aquelles qüestions necessàries i eines que facen que els sectors més afectats puguen eixir el més aviat possible de l’actual situació.

La passada setmana hem sentit propostes, i malauradament, no han estat centrades en la realitat del poble, sinó en la crítica destructiva, i pensant en l’interès propi de la política. I espere, de la mateixa manera que ho farem nosaltres, que el proper pas siga un consens per millorar el sector empresarial i comercial local. Que, mitjançant un pla de recuperació, es puga treballar per millorar el sector productiu de Borriana.

Un altre dels aspectes a reforçar ha de ser el benestar social, i de la mateixa manera, que hem vist que Compromís ho fa en la Generalitat, educació, cultura, inclusió i serveis socials han sigut pilar a l’hora de fer els comptes generals, també ho ha de ser en els pressupostos municipals. I que promoció econòmica, ocupació i serveis socials siguen pilars importants per a l’economia local.

I de la mateixa manera, ho siguen les inversions necessàries per a la ciutat, les que funcionen de motor econòmic per a que empreses i xicotets comerços es puguen nodrir d’elles. Una roda, que faça funcionar tota la ciutat a una, i puga fer eixir d’aquesta crisi a la majoria.

I aquesta roda ha d’anar encaminada cap al projecte de ciutat que busquem des de fa uns anys, i amb més força. Les infraestructures que s’han sumat, toca reforçar-les amb els projectes que estan en marxa com el nou centre de serveis socials, la rehabilitació de la casa de cultura, el centre d’atenció primerenca, però també és necessari posar-li data al projecte de l’Arenal, la peatonalització del centre per a dinamitzar el comerç, el pla estratègic de turisme, o el pla d’acció del barri de La Bosca, baix el paraigua del Pla d’Inclusió, perquè ningú es quede enrere. Línies necessàries per a fer de Borriana la ciutat que totes i tots volem. H

*Regidor de Cultura, Patrimoni,

Normalització i Agricultura de Borriana