389 és altra xifra de record. Xifres que darrere tenen una millor qualitat educativa pels nostres xiquets i xiquetes. Aquestes són les noves aules de les quals disposarà el sistema d’ensenyament públic. Si mirem aquests tres anys on Vicent Marzà ha estat al capdavant de l’Educació al País Valencià, són 1.500 aules més en ensenyament públic, comptant l’infantil, primària i especial i 43 més en centres concertats. Tot això és possible per una baixada de ràtios, per tenir el record de professorat però, sobretot, per la voluntat que un dels pilars bàsics de l’estat del benestar, l’educació pública, eixa ferramenta que ens fa iguals i ens permet progressar per la nostra capacitat, que ens fa lliures, estiga a ple rendiment.

Moltes són les accions que tant en l’àmbit local, com autonòmic, s’han fet a favor de l’educació pública, des de projectes com els patis coeducactius, fins al Xarxa Llibres que ha permés crear un enorme banc de llibres de text. Sembla que queden lluny aquells temps on les aules de la pública no paraven de desaparéixer i ser eliminades, mentre es pervertia, des del Govern, la funció de l’educació concertada. Però la realitat és que el que està passant al País Valencià és una illa en el conjunt de l’Estat perquè la LOMCE continua activa gràcies al suport que Ciudadanos fa al Partit Popular.

Davant els avanços que en la nostra autonomia té una educació pública, de qualitat, gratuïta i plurilingüe, la dreta no pot fer altra cosa que tapar l’evidència amb consignes ideològiques i campanyes de persecució contra la llibertat dels docents, fent creure que el nostre és igual que les seues ocurrències de què tots els xiquets saberen xinés mandarí d’avui per demà, sense tenir professors preparats ni material.

Però més enllà del fum de canya del PP i les seues campanyes fallides de caça de bruixes, l’escola pública amb Marzà avança, estem construint projectes que mai s’havien plantejat. Els canvis no es fan en quatre anys però no tardarem molt i podrem observar com el fracàs escolar disminueix i el nivell de preparació de l’alumnat s’incrementa, perquè nosaltres creiem en l’educació per a totes i tots.

*Portaveu de Compromís i regidor de Normalització a l’Ajuntament de Castelló