Amb tots els vots a favor menys els del Partit Popular. Així es va aprovar en l’últim ple municipal un tràmit fonamental per poder dur a terme un projecte llargament reivindicat --des de fa més de 15 anys-- : l’ampliació i millora de l’IES Ximén d’Urrea. He sigut alumne d’aquest centre, he cursat part dels meus estudis en un barracó, així que conec de primera mà com de necessari i prioritari és que aquest projecte es duga a terme perquè els i les alumnes puguen rebre la seua formació en les millors condicions possibles. Recorde que en aquella època (per l’any 2004), com a president de la Junta de Delegats de l’institut, ja reivindicava l’ampliació i millora del centre. Ara, com a alcalde, és una vertadera satisfacció poder dir que ho hem aconseguit, que aquest projecte, per fi, serà una realitat.

Es realitzarà a través del Pla Edificant, amb una inversió de 4,4 milions d’euros de la Conselleria d’Educació.

Més de 15 anys reivindicant-lo, amb el PP a la Generalitat, sense obtindre cap resposta. El PP de l’Alcora ara no ha votat a favor, però, malauradament, no ens estranya, ja que quan van estar al capdavant de l’Ajuntament, en la passada legislatura, van demostrar el poc que els importava solucionar els problemes de l’institut. No res. Van demostrar la seua nul·la voluntat de consens, prenent decisions de manera unilateral, en contra de l’opinió i criteri de la comunitat educativa. És ara, amb el Govern del Botànic a la Generalitat i l’Acord de Progrés a l’Ajuntament, quan s’han fet els passos adequats, consensuats amb el Consell Escolar Municipal. Els fets evidencien que només aquests governs de progrés són la garantia que el projecte puga tindre continuïtat i arribe a bon port.

A més de la implicació de la Generalitat, vull agrair el treball del personal tècnic municipal que també està possibilitant que això tire endavant. També, a través de l’Edificant, es durà a terme la construcció d’un gimnàs al CEIP Grangel Mascarós.

En aquesta legislatura també s’ha ampliat l’IES l’Alcalatén, s’ha aconseguit una secció de l’Escola Oficial d’Idiomes… De l’època fosca del PP -retallades, barracons, sobrecostos…- a això…no hi ha color.

*Alcalde de l’Alcora