Vull aprofitar el primer article que escric després de les eleccions locals per a donar les gràcies a les 6.324 persones que van mostrar la seua confiança al Partit Socialista de la Vall d’Uixó el passat 26 de maig. Una confiança que ens ha valgut per a obtenir nou regidors, tres més que la passada legislatura. Això ens permetrà liderar el govern municipal amb més força per a portar endavant un projecte de ciutat de present i de futur i en el que cabem totes i tots.

Javier Ferreres, Zaida Moreno, María Cruces, Jorge García, Mar Arzo, Francesca Bartolomé, Lluís Diago i Elena Pérez m’acompanyaran els pròxims quatre anys en el gran repte de seguir fent avançar a la nostra ciutat. Som nou persones amb conviccions progressistes que ens deixarem la pell per la Vall, perquè tenim un compromís amb cada valler i cada vallera.

Fa una setmana vam guanyar les eleccions i vam ser la força més votada. A més, el bloc d’esquerres hem guanyat un regidor respecte al bloc de dretes. Això demostra que el camí iniciat el 2015 amb EU i Compromís ha funcionat i la ciutadania ho ha avalat. És innegable que la Vall està millor ara que fa quatre anys, però sabem que encara queda molt per fer. I ho farem.

Per això, l’executiva local del PSPV-PSOE ha acordat proposar a Esquerra Unida i Compromís integrar-se en el govern municipal per a continuar el treball realitzat durant esta legislatura, tot sabent que la suma dels dos altres partits d’esquerres no arriba al 50% de la representació obtinguda pels socialistes i així demanarem que es reflectisca en les possibles negociacions que s’iniciaran esta setmana per a tractar la formació del govern a la Vall d’Uixó.

Malauradament, les últimes eleccions també ens han deixat la mala notícia de l’entrada de la ultradreta al plenari municipal amb un regidor. Davant esta situació, el millor cordó sanitari és la formació d’un govern d’esquerres, progressista i estable que garantisca els drets de les persones.

És un orgull haver aconseguit per primera vegada revalidar un govern d’esquerres liderat pel Partit Socialista, que també ha obtingut els seus millors resultats de la història recent. Un èxit que ha sigut possible gràcies al treball d’estos quatre anys però també a tota la gent que durant la campanya electoral ha estat al peu del canó, des de l’equip de coordinació i comunicació, fins als de logística i intendència.

Perquè si alguna cosa m’agradaria destacar és el capital humà amb el qual comptem en este partit, amb una militància que sempre dóna la cara. Eixa és la nostra força. Una força que ens seguirà empentant durant els pròxims quatre anys, per a continuar amb el nostre projecte de ciutat, que governa per a tots els vallers i valleres sense deixar a ningú enrere.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó