Fent balanç de la legislatura, molta gent em pregunta: com és possible que s’hagen fet tantes coses a l’Alcora, sense augmentar els impostos, i a més amb resultats econòmics positius i reduint el deute municipal?

És palès que una gestió eficient i responsable dels recursos municipals ha estat fonamental, però a més, en aquests quatre anys és molt el que hem aconseguit d’altres administracions. Especialment, de la Generalitat Valenciana: més de 7 milions d’euros. És una quantia substancial amb la qual hem pogut invertir i reforçar àrees tan importants com són ocupació, educació, benestar social, igualtat i polítiques inclusives, cultura, patrimoni, urbanisme, indústria, eficiència energètica...

Gràcies, en gran mesura, a les subvencions aconseguides, enguany hem aprovat a l’Alcora el pressupost i el capítol d’inversions més elevats dels últims 10 anys. Així, quan faig recompte, em sent molt orgullós de tot allò que s’ha aconseguit. En aquests quatre anys he convocat i participat en nombroses reunions, he realitzat moltes sol·licituds i tràmits…i la major satisfacció no és altra que poder recollir els fruits del treball realitzat en benefici dels alcorins i alcorines.

I també, sempre que realitze aquest balanç aprofite, como no, per agrair a la Generalitat i al seu president, Ximo Puig, i a tots els consellers i conselleres, la seua implicació i col·laboració. Sense cap dubte, Ximo és el president que més s’ha bolcat i ha fet per l’Alcora. I a més, de bon tros. Per fi, s’ha posat al nostre poble al mapa, al lloc que mereix.

Gràcies al Govern valencià, la remodelació de la plaça Espanya ja és una realitat, recentment anunciàvem l’ampliació i millora de l’IES Ximén d’Urrea --ja es va ampliar l’IES l’Alcalatén--, s’ha quasi duplicat la inversió per a polítiques socials, s’han materialitzat les primeres intervencions a la Reial Fàbrica, es realitzaran millores als polígons industrials per primera vegada, per segon any tindrem oficina comarcal a l’Alcora per a la tramitació de la declaració de la renda, i un llarg etcètera.

Més projectes, més serveis, més ajudes… Gràcies Generalitat i gràcies Ximo.

*Alcalde de l’Alcora