Ahir, el ministre de Foment José Luis Ábalos, ens va fer una visita fugaç. Una visita de la qual vam ser informats els grups municipals només unes hores abans que el ministre passara per l’Ajuntament amb un retard de mitja hora, no sabem si perquè venia en tren des de València i va patir els retards que portem anys patint les veïnes de les comarques del nord del País Valencià. No s’ho vam poder preguntar perquè la visita estava programada de cara a la galeria, buscant la foto tot i que darrere només hi haja un decorat de cartó pedra. Les poques vegades en les quals he assistit a la recepció d’algun alt representant polític, he tingut la incòmoda sensació d’estar interpretant el paper de figurant en la pel·lícula “Bienvenido Mr. Marsahall”, de Berlanga.

Des d’Alcaldia se’ns va convidar a tots els grups municipals a assistir a la recepció del ministre i Castelló en Moviment, que som gent educada, vam rebre al senyor Ábalos a la porta del consistori. Tot malgrat que sabíem que allò no passaria de ser un besamans sense oportunitat de traslladar-li les nostres prioritats en matèria de trens, ports i autopistes. D’haver tingut ocasió, CSenM li haguera mostrat al responsable de Foment les preocupacions de les castellonenques pels seus continus vaivens pel que fa a l’autopista AP7, ja que Ábalos no ha assegurat la seua gratuïtat un cop acabe la concessió de la via i passe a ser de l’Estat l’any 2020. Tampoc vam poder traslladar-li la petició veïnal d’enterrar la via en el nou accés ferroviari al Port al seu pas pels barris del sud de Castelló, una obra que en cas que es duga a terme en superfície generarà un efecte barrera que, a més d’atemptar contra la qualitat de vida de les persones que viuen en els barris de San Bernardo, Sta. Teresa i Roquetes, suposarà hipotecar la connexió de l’àrea metropolitana de la Plana.

Res d’açò vam poder dir-li al sr. Ábalos, perquè els 5 minuts que va durar l’acte al qual vam ser convocats de manera urgent un diumenge a la vesprada, només van ser prou per a acompanyar al ministre mentre deixava constància del seu pas fugaç per Castelló en el llibre d’honor de la Ciutat. «Ábalos was here».

*Regidor de CSenMoviment