Ara quan ja es pot començar a fer una valoració del festival Arenal Sound que va finalitzar fa uns dies i quan estem a poques jornades de començar les festes patronals de la Mare de Déu de la Misericòrdia he de començar agraint el treball realitzat per totes les persones que han col.laborat a millorar el desenvolupament d’un esdeveniment amb una participació de públic tan elevada.

Qüestions com la seguretat o la neteja han estat una prioritat de l’equip de govern que, cada edició, hem treballat per anat millorant. Començant pels cossos i forces de seguretat que treballen en el dispositiu especial amb una intensitat i constància que han donat uns fruits més que evidents: Policia local i Protecció Civil de Borriana, Bombers i Protecció Civil del Consorci de Bombers de la Diputació, Policia de la Generalitat, Guardia Civil, Salvament Marítim, empresa de Salvament i Socorrisme, Grup de Seguretat Privada de la Policía Nacional, Direcció General d’Emergències de la Generalitat, gerència de l’Àrea de Salut de la Plana, CICU de Castelló, empresa del servei d’ambulàncies han aconseguit que la prevenció i la seguretat funcionen cada any millor. Seguint amb Creu Roja amb campanyes de prevenció sanitària i cura del mediambient i la col.laboració amb la Generalitat en el Punt Violeta per assessorar i informar en possibles situacions de violència de gènere.

Moltes persones i entitats que, amb l’esforç dels treballadors municipals, especialment de Via Pública, han fet que aquesta edició haja estat la més segura però també que les molèsties als veïns i veïnes de Borriana siguen cada vegada menors.

I un tema també prioritari és el de la neteja viària. Enguany la coordinació entre la regidoria de Via Pública, l’empresa organitzadora del festival i l’empresa concessionària de l’ajuntament ha fet que siga més eficient i efectiva. I, a més, la despesa econòmica per a les arques municipals per aquest concepte ha passat dels 25.000 € de les edicions del 2014 i el 2015 als 0 € del 2018.

Eixa és la línia que ens vam plantejar a l’inici de la legislatura i que hem anat seguint amb fermesa.

Totes aquestes persones i entitats seran pràcticament les mateixes que seguiran realitzant les seues funcions perquè les festes patronals que començaran a finals d’agost siguen molt participatives però alhora segures, equilibrant la festa i el descans des de la convivència. I que quan finalitzen poguem dir també que hem acabat la festa en pau.

*Alcaldessa de Borriana