Ara fa més d’un any, des del govern de Castelló aprovàvem la inversió d’un milió d’euros en l’estadi municipal de Castàlia. L’objectiu de Compromís era clar: calia garantir la seguretat, la higiene, l’accessibilitat així com modernitzar un dels edificis municipals més emblemàtics de la nostra ciutat.

Que ningú s’equivoque, el Club Esportiu Castelló és un símbol de la nostra ciutat. Segurament el col·lectiu local amb major nombre de socis. I dic local perquè contra Netflix no me la jugue. Però, si pensem en entitats del nostre municipi, ara mateix és de les que més gent mou, sinó la que més gent mou.

Compromís vam apostar per les inversions més grans que l’estadi anava a rebre en molts anys de la seua història. Ja havíem realitzat obres en lavabos, però encara calia la reforma dels vàters d’algunes zones de l’estadi.

La necessitat de fer reformes en la graderia era més que evident, i les fotografies que estan corrent per les xarxes socials últimament mostren que la reforma s’està fent en profunditat, canviant i renovant l’estructura de la graderia que en alguns llocs començava a estar en una situació que definirem com inapropiada.

A banda, també hem fet una forta inversió en la il·luminació. I açò no és una qüestió menor, no sols perquè l’eficiència energètica és bona pel medi ambient i redueix l’emissió de CO2, sinó sobretot, perquè una de les principals despeses de manteniment de l’estadi, és justament la despesa elèctrica. Aquesta inversió, a banda de millorar l’estadi, també generarà estalvis que ens permetran reinvertir i mantenir aquesta infraestructura en les condicions que mereixen.

Ho he de confessar: a mi m’hauria agradat que l’estadi haguera estat en condicions que mereix. Que els anteriors governants i els anteriors propietaris del club tingueren cura del patrimoni municipal. Voldria que no ens haguérem trobat les instal·lacions degradades i amb desperfectes, però alguns entenien el Club i l’estadi d’una altra manera.

PER SORT, aquests comportaments han canviat. En el dia a dia, l’actual direcció del club demostra que vol i creu el projecte de tenir un estadi Castàlia com toca. I des de Compromís, dediquem i dedicarem tots els nostres esforços perquè el nostre govern mantinga unes instal·lacions municipals òptimes.

Ara cal que aquestes voluntats que hem demostrat alguns vagen sumant forces i complicitats, i donem el pas que falta, la cessió de l’estadi. Una cessió que permeta, i al mateix temps garantisca, un ús i manteniment d’aquest símbol de la ciutat.

Cal que tanquem una entesa amb la resta de forces polítiques en la comissió que vam obrir per definir el conveni de l’estadi municipal de Castàlia. És un d’eixos temes que tenim pendents des de la passada legislatura per falta d’acord, i és un dels punts que hem recollit en l’Acord de Fadrell.

EN UNES SETMANES, milers d’albinegres tornarem a lluir els nostres colors en el camp i en les grades, i no podem arribar en un conveni en precari, que ja són dos anys. El que hem començat a construir amb aquestes obres, cal enfortir-lo.

Estic convençut que enguany El Gloriós ens donarà molts bons moments per la pròxima temporada, tornaran dies grans. I l’Ajuntament els ha de compartir amb el club de la ciutat.

*Portaveu de Compromís i regidor a l’Ajuntament de Castelló