En uns pocs dies, aprovarem al plenari municipal de la Vall d’Uixó la proposta d’acord entre l’Ajuntament i Fovasa, l’empresa encarregada de recollir el fem, antiga Secopsa. Es tracta del resultat de mesos de treball, d’eminent caràcter tècnic, on s’intenta posar fi a la tortuosa relació tècnica i jurídica que durant anys ha marcat l’esmentat contracte. Entre d’altres, l’empresa es compromet a pagar 750.000 euros als vallers i valleres en compensació pels serveis que en el seu dia no es varen prestar, així com a la retirada dels contenciosos oberts actualment.

Cal recordar que va ser la mateixa Isabel Bonig qui, en ser escollida alcaldessa, va privatitzar la gestió de la recollida del fem al nostre poble, carregant-se l’empresa pública Summa creada pel govern anterior, amb Esquerra Unida al capdavant de l’àrea. Prompte aparegueren els problemes: incompliments, camions que eixien de la localitat, falta de personal, i un llarg etcètera que sempre es va trobar amb el consentiment i el vistiplau de Bonig i Clavell. Resulta evident que al PP mai no li va interessar defensar els interessos de la ciutadania davant l’empresa, mai no li va exigir el compliment del contracte; al contrari, s’enviaven cartes de felicitació.

Una possible explicació sobre la raó d’eixa falta d’interès del duo Bonig-Clavell per reclamar allò que era de totes, ens arribava fa unes setmanes de la mà de Ricardo Costa, qui en seu judicial va assegurar que l’empresa Secopsa havia donat 15.000 euros per a la campanya electoral municipal d’Isabel, l’any 2007. Una vegada més, la presumpta corrupció planeja sobre el poble de la Vall i sobre el PP.

I si a la presumpta li afegim la corrupció constatada, la que asseguren els jutges que s’ha donat durant dècades en un partit ara ja condemnat, el resultat és una situació irrespirable, que explica el nerviosisme dels seus dirigents, que davant la falta d’arguments es veuen abocats a fer ús de l’insult i la mentida. Els molesta que treballem per recuperar el que és nostre, també la dignitat com a poble, perquè saben que l’única cosa digna que poden fer ara és recollir els trastos i anar-se’n.

*Primer tinent d’alcalde de la Vall d’Uixó