D’ací a poques hores deixarem escapar el 2020, un any que ha sigut molt dur per a molts borrianencs i borrianenques, un any per deixar enrere, però per no oblidar mai. En poques hores donarem la benvinguda al 2021, amb els cors plens d’esperança i, per què no, de confiança en el futur.

L’any 2020, sens dubte, ha estat marcat i condicionat per la pandèmia, el trasbals provocat per la covid-19 ens ha fet reconduir projectes i propostes per a centrar-nos en l’atenció a les persones, especialment als col·lectius més vulnerables que han estat més afectats per la crisi sanitària i, sobretot, per les seues conseqüències laborals i econòmiques. Així, hem duplicat el pressupost per a ajudes socials i hem implementat ajudes extraordinàries a pimes, autònoms, i mutualistes i per a la promoció del comerç local amb una dotació de mig milió d’euros.

Tot i amb això, la vida continua i hem de seguir treballant per la nostra ciutat i per la nostra gent amb projectes importants per al 2021, i així ho hem fet també en 2020. Continuem amb la gestió dels projectes europeus cofinançats pels fons Feder i enguany, per exemple, es faran realitat la rehabilitació de l’edifici de l’antic ambulatori per a concentrar les dependències dels Serveis Socials municipals, la reforma de la Casa de la Cultura, un edifici emblemàtic que des que es va rehabilitar fa trenta anys no ha tingut una actuació seriosa per a resoldre els problemes d’humitats i de deteriorament.

També continuarem amb la col·laboració entre administracions que ens permet millorar infraestructures, posar en funcionament programes i tallers d’ocupació o avançar en l’atenció a les persones. Fruit d’aquesta col·laboració, enguany començarà definitivament l’enderrocament i la construcció del nou IES Jaume I, projecte inclòs en el pla Edificant de la Conselleria d’Educació. Però, de manera destacada, seguirem centrant els nostres esforços en la inversió més important per al futur de Borriana, el projecte d’urbanització del Golf Sant Gregori, que ha de canviar la fisonomia i l’economia de la nostra ciutat.

Aquestes són les darreres línies que us adrece enguany, per això m’agradaria aprofitar l’ocasió per desitjar a tota la ciutadania de Borriana força per a afrontar el dia a dia amb esperança i també amb energia per a superar les dificultats i els reptes que ens esperen en el futur. Que l’entrada en 2021 siga amb pas ferm i amb la il·lusió de seguir complint amb els desitjos de cadascú, però també que ens ajude a assolir aquelles metes que com a poble ens fan caminar de la mà cap a una societat millor i més justa.

Per part meua, com a alcaldessa de Borriana, em compromet per al 2021 a seguir treballant de valent per a millorar els serveis públics i totes aquelles iniciatives, projectes, esdeveniments o celebracions que ens uneixen com a poble i ens fan progressar com a societat, sempre al vostre costat. H

*Alcaldessa de Borriana