Hui donem la benvinguda a octubre. Arranca, doncs, l’últim trimestre de l’any i una de les principals preocupacions i ocupacions dels ajuntaments és quadrar el pressupost per al proper any 2021.

A l’Alcora, de fet, portem ja temps treballant per tal de donar forma a aquest instrument tan important. Si enguany hem hagut de canviar el nostre full de ruta per fer front a la crisi del covid-19 amb un pla dotat amb 750.000 €, per a l’any vinent continuarem sumant iniciatives orientades a reactivar i impulsar econòmica i socialment el nostre poble.

En l’últim ple municipal vam aprovar per unanimitat una sèrie de mesures per a 2021 que serviran per a aprofundir en eixe objectiu. L’Ajuntament augmentarà un 25% les ajudes econòmiques individuals respecte a les atorgades durant 2020. I, dins d’aquestes prestacions, es mantindrà l’ajuda extraordinària per al pagament de l’IBI, impulsada enguany.

D’altra banda, amb la finalitat d’incentivar la creació d’ocupació estable, modificarem l’ordenança de l’IAE per a assegurar una bonificació del 50% els 5 primers anys de les noves activitats empresarials. També ampliarem les bonificacions d’aquest impost per a afavorir la contractació de personal indefinit.

A més, per tal de millorar la seua capacitat per a trobar treball, l’Ajuntament elaborarà un Pla Formatiu d’Inserció Laboral orientat a aturats de l’Alcora, que estarà en sintonia amb les necessitats actuals del mercat laboral.

Una altra de les mesures aprovades és la creació d’una taula de treball composta per Creu Roja, Cáritas i l’àrea de Serveis Socials amb l’objectiu d’unir esforços i coordinar iniciatives per donar resposta a les necessitats de les famílies més vulnerables.

El consistori ha adquirit, així mateix, el compromís de crear una línia d’ajudes en el pressupost de 2021 dirigida a autònoms que, hui dia, no han pogut reprendre la seua activitat professional de manera continuada, com és el cas del sector de l’oci nocturn.

Respecte a emprenedors, el Ple ha acordat crear una partida pressupostària en 2021 per a fomentar i ajudar a la creació de noves empreses.

A més, ens hem compromés a baixar el tipus impositiu de l’IBI quan s’amplie l’abocador de Reciplasa i, per tant, els ajuntaments no hagen de pagar un sobrecost per la gestió dels residus. Anem agafant impuls.

Treballen perquè 2021 siga un any molt fructífer per a l’Alcora. H

*Alcalde de l’Alcora