Des del 14 d’agost, a Vilafranca, no podem oficialment utilitzar l’aigua de l’aixeta ni per beure ni per cuinar. Dic «oficialment» perquè, si bé va ser eixe dia que l’Ajuntament va notificar al veïnat que no la usàrem perquè els paràmetres no eren correctes i l’aigua sortia térbola, la gent havíem detectat la terbolesa feia dies i ja havíem deixat de consumir-la.

S’ha acabat agost, l’aigua continua eixint térbola i l’Ajuntament, l’1 de setembre, trau el segon comunicat. Després de díhuit dies, té a bé informar a la població, però continua sense donar cap solució provisional. Això sí, demana paciència. Encara li pareix poca!

Tampoc a l’oposició, almenys a Compromís, se’ns està donant cap informació dels dos principals problemes que Vilafranca està patint: la falta d’aigua potable i la covid-19.

Sabem que el PSOE va guanyar les eleccions, que tenen la majoria. Però ells també haurien de saber que en situacions adverses i en un poble xicotet com el nostre fan falta totes les mans possibles per a tirar cap avant i lamentem que no compten amb les nostres.

Hem mantingut una oposició moderada, correcta i dialogant però no podem creuar-nos de braços per més temps. En una crisi sanitària com l’actual en què és fonamental la higiene, en un mes d’agost en què Vilafranca ha estat més plena de gent que mai, i sobretot, pel nostre veïnat que és qui realment està patint tota aquesta situació, resulta intolerable el silenci i la inoperància de l’equip de govern.

Tenim clar que de la terbolesa de l’aigua no té cap culpa ni l’alcaldessa ni el seu equip, però sí de la mala gestió i de la desinformació absoluta en què ens trobem el veïnat del poble.

Esperem que aquesta situació se solucione com més prompte millor pel bé de tots i que no se’ns oblide mai que estem ací per la confiança que les veïnes i veïns han depositat en nosaltres per a treballar pel poble i resoldre els seus problemes. H

*Compromís per Vilafranca