Ajuda. Molta ajuda. Això és el que estan necessitant veïns, veïnes, empreses, comerços, bars o restaurants econòmicament parlant. La frenada econòmica que ha suposat la pandèmia ha sigut pràcticament absoluta, i ara toca poc a poc anar eixint. I ací, els ajuntaments, els polítics municipals, són els més propers als veïns aturats o a les xicotetes empreses, tendes o bars i restaurants del poble. A tots ells hem d’ajudar-los, ara més que mai.

L’Ajuntament d’Almenara al seu dia ja va impulsar l’anomenat pla extra d’ocupació davant les retallades que estaven fent els governs dirigits pel PP en eixa matèria. Al llarg dels anys, l’equip de govern socialista ha demostrat la preocupació pels aturats del poble amb eixos plans. I ara, no anem a ser menys, ja que la gent aturada està creixent de manera notable, i com sempre estarem al seu costat.

Però també hem d’estar al costat de les empreses locals, comerços, bars, cafeteries o restaurants que estan passant-ho mal i que en la gran majoria estan tancats. Ells són el gran teixit que genera riquesa i ocupació a la localitat, i ara més que mai necessiten ajuda, ens necessiten per poder eixir endavant. Per això, nosaltres, no els fallarem.

DE FET, les mesures per impulsar les empreses i comerços locals seran claus en els pressupostos que estem refent ara per ara, i per als que buscarem el consens amb les forces polítiques de l’arc municipal. Però, l’equip de govern d’Almenara no hem volgut esperar, i per això, ja hem aprovat unes ajudes directes per a comerços, bars-restaurants i xicotetes empreses locals. En aquest cas, els establiments que han tancat des del primer dia de l’estat d’alarma rebran una ajuda directa equivalent al total de la taxa de recollida del fem, mentre que els que només han tancat els dies del permís retribuït, serà de la meitat del que paguen per eixa taxa de recollida del fem. Serà el primer pas.

Per això, per a poder ajudar més a la nostra gent, vull demanar una vegada més la derogació la llei d’estabilitat pressupostària que va impulsar Rajoy. També vull demanar, i a ben segur que així serà, que la resta d’administracions també ajuden a la gent aturada i al teixit empresarial, turístic, comercial i de restauració local.

*Alcaldessa d’Almenara i Secretària d’Organització del PSPV de la província de Castelló