Alhora que es vanagloriava de no haver dit res en molt de temps, la senyora Galí va escriure una tribuna en aquesta capçalera en què no hi cabien més despropòsits. El primer va ser assegurar que Compromís per Almassora ens aliem amb el PP. I aquesta va ser la línia i la lògica de la resta de les seues declaracions.

Caldrà recordar-li a la senyora Galí que haver votat el mateix que altres formacions en un punt del ple d’organització no és pactar amb la dreta. Que tindre una reunió de contacte abans de formar una comissió no és canviar de negociadors. Que fer dos propostes no és fer-ne moltes ni molt d’esforç per arribar a un acord. El que sí que requereix esforç és reunir-se més vegades amb Ciudadanos en dos setmanes que amb nosaltres en dos mesos. Però eixe no li va importar fer-lo.

El meu grup ha patit durant la negociació per formar govern a Almassora, per assegurar que el poble tenia el govern d’esquerres que havia votat, el menyspreu d’un PSPV que ha tingut més voluntat de pactar amb la dreta que amb Compromís. Ens van dir que Cultura era innegociable i l’ha posada a disposició de Ciudadanos. No volien augmentar el personal eventual, però no han tingut cap problema d’augmentar dedicacions i salaris. Als almassorins, amb el mateix nombre de regidors, el govern els eixirà més car.

Celebrem que el pacte de la Vila haja inclòs una de les prioritats de Compromís per a la pròxima legislatura com és el nostre nucli històric i ens assegurarem que el nou govern d’Almassora execute el Pla Estratègic d’Instal·lacions Esportives, desenvolupat pel regidor Xavier Trenco durant els últims anys.

Lamentablement, el programa social que plantejàvem des de Compromís no ha sigut una prioritat. Galí s’ha oblidat de la nostra lleialtat que va fer possible el seu nomenament com a alcaldessa. I ara ens trobem amb un resultat que no era el que van demanar els veïns i les veïnes d’Almassora a les urnes.

Nosaltres, i només nosaltres, les forces de progrés, apostem per garantir que els serveis públics com la sanitat i l’educació siguen els necessaris i de qualitat. Els socis de govern del PSPV, en canvi, han apostat en nombroses ocasions per les retallades i per això la nostra tasca serà assegurar que no fem ni un pas enrere en el camí del benestar social que vam iniciar en 2015.

*Portaveu del Grup Municipal Compromís per Almassora