Els almassorins i les almassorines van omplir diumenge passat les urnes de somriures. Les eleccions municipals ens han deixat un resultat més baix del que ens esperàvem però també ens han demostrat la confiança dels nostres veïns i les nostres veïnes en les polítiques de progrés fetes per a les persones.

A Almassora vivim dies de tancament de les festes patronals i eixa circumstància m’ha permés compartir trobades, taula i cadafal amb moltes veïnes i molts veïns. He escoltat paraules de força, d’ànim, de confiança en el nostre projecte i de reconeixement sincer per la feina feta des d’una institució que he tingut l’honor de presidir i que ha sabut acostar-se i obrir-se a la ciutadania com mai.

La nostra missió ha de ser ara la de continuar treballant per al nostre poble, eixe poble que ens ha donat el seu suport en els moments més difícils i que ens ha confirmat que hem de continuar sent imparables. També hem d’analitzar la davallada en la participació, que no ha arribat al 60%. Totes i tots hem de rumiar perquè no hem sigut capaços de mobilitzar certs sectors socials amb uns comicis que són els més propers a la gent. Eixa caiguda ens perjudica si tenim em compte els principis matemàtics electorals, a pesar dels quals moltes formacions resistim i ens consolidem. A pesar dels quals, partits com el Popular mantenen regidors tot i haver perdut mig miler de vots al meu poble.

Ara s’obri el temps dels acords i dels pactes, dues paraules que ara mateix estan indissolublement lligades a la democràcia i que faciliten la transparència, l’equilibri i l’autoregulació de qualsevol govern. Durant quatre anys, les dretes han criticat i menyspreat l’equip que ha estat al capdavant de l’Ajuntament d’Almassora i espere que ara, quan les forces conservadores pacten amb el millor postor a tot arreu, respecten les dinàmiques democràtiques i deixen que parle la veu de la gent que diumenge va apostar per les polítiques valentes.

És moment també de donar les gràcies al meu equip i al meu partit. Gràcies per totes les hores dedicades a crear un full de ruta sòlid i realista, que connectara amb les necessitats d’Almassora. Gràcies per les nits i els dies d’enganxada de cartells, de visites a les cases, de passejades pel mercat. Gràcies per estar sempre al meu costat, al nostre costat, i per fer cada vegada més plural, gran i familiar l’espai de Compromís per Almassora. Gràcies per fer d’Almassora, una vegada més, un poble de somriures.

*Primera tinent d’alcaldia d’Almassora