Hem començat nou any i l’Ajuntament d’Almassora segueix sense pressupost. L’equip de govern format pel PSPV i Ciudadanos no ha sigut capaç de presentar-lo abans que acabara l’any ni tampoc d’incloure moltes de les inversions que necessitem, a pesar de tindre un informe contrari de la intervenció municipal per superar el límit de despesa legal. És a dir, enguany gastarem més del que ingressarem i incomplirem per primera vegada la llei. I tot això no repercutirà en més millores per a les veïnes i el veïns.

Dels cinc milions destinats a inversions, més d’un correspon a projectes que s’haurien d’haver finalitzat en l’exercici anterior. De la resta, més de 2,2 milions corresponen al Pla Edificant de Conselleria d’Educació i més d’un milió vindrà de fons europeus. Dos plans que vam aconseguir amb el govern de Compromís per Almassora. I això vol dir que els projectes propis són ben escassos.

A la vista d’aquesta falta d’iniciativa, des de Compromís hem demanat més diners per al Pla Municipal d’Ocupació (retallat a la meitat), la pantalla verda, la millora de l’accessibilitat del camí de Benafelí, la regeneració de Santa Quitèria i l’estudi per a la construcció d’un nou pavelló poliesportiu. Però l’aliança del PSOE amb Ciudadanos rebutjarà aquests projectes i Almassora perdrà una altra oportunitat per crear riquesa i millorar la mobilitat i les comunicacions.

AQUEST ÉS EL RESULTAT de les coalicions experimentals: no tenen contingut més enllà de la negociació de cadires i càrrecs. L’aposta de les forces d’esquerres unides al Botànic ha demostrat sobradament que es pot governar per a les persones. A més, per primera vegada, l’agenda valenciana estarà present a Madrid a través del diputat Joan Baldoví.

L’inici d’aquest nou 2020 no ha estat gens fructífer per a la ciutat d’Almassora, però sí que ens beneficiarem dels resultats de les polítiques progressistes del conjunt del territori. L’alliberament de l’AP7 és ja una realitat i les necessitats dels valencians i les valencianes formen part de l’agenda del nou govern estatal. Esperem que l’experiment de Sánchez i Iglesias no ens deixe també sense inversions de l’Estat.

*Portaveu del Grup Municipal Compromís per Almassora