El titular d’aquest article és un joc de paraules de la frase d’un conegut entrenador de futbol que deia que a l’enemic (o rival), ni aigua. Però en el meu cas als mosquits. Ara que no són notícia és quan cal reivindicar el treball que es fa durant tot l’any per a minimitzar els efectes que aquests molests insectes provoquen, sobretot, a l’estiu.

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Salut Pública, aplica de gener a desembre tractaments que volen frenar o minimitzar la població de mosquits. I dic frenar perquè dir eradicar seria temerari per la meua part, entre altres coses perquè no podem controlar la meteorologia. No podem evitar que faça calor al gener, com ha fet, ni que ploga a la primavera i torne a fer calor al juny.

Però sí podem augmentar el pressupost per a lluitar contra els mosquits, i ho hem fet. També podem augmentar les fumigacions quan les circumstàncies així ho requereixen, i ho hem fet per exemple al gener amb el doble de jornades de les programades.

Però també necessitem de la col•laboració ciutadana per buscar solucions al problema, perquè el 80% dels focus de mosquit tigre estan en propietat privada. I per a açò hem augmentat el nombre de xarrades informatives que es van a impartir i hem impulsat una ordenança per a fomentar aqueixa col•laboració ciutadana. Ja saben, als mosquits ni aigua. H

*Regidora de Salut Pública a l’Ajuntament de Castelló