L’Ajuntament de l’Alcora està present a Cevisama 2016 amb un doble objectiu. D’una banda, per tal d’oferir suport institucional a l’important sector ceràmic alcorí. I d’una altra, per mostrar l’enorme tradició ceràmica amb què compta l’Alcora i donar a conéixer les col·leccions i activitats del Museu de Ceràmica.

Així, en un escenari tan destacat, i concretament a l’estand de la Diputació de Castelló --que compartim amb els ajuntaments de Castelló, Vila-real i Onda-- presentarem importants iniciatives de promoció ceràmica que duem a terme a l’Alcora. Demà dimarts farem la presentació del 36é Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora i entregarem el Premi Especial del Públic de l’edició anterior a la ceramista italiana Paola Grizi. I a les 14 hores, presentarem el Primer Premi L’Alcora Espai Ceràmic-Azulíber. Una iniciativa organitzada per l’Ajuntament i patrocinada per l’empresa Azulíber, que naix amb l’objectiu de promocionar l’ús de la ceràmica artística a diferents zones del nucli urbà de l’Alcora.

Per altra banda, el dijous 4 de febrer farem la presentació del panell de taulells La Comèdia de l’Art, obra de la Real Fàbrica del Comte d’Aranda, datada cap al 1750, propietat del Museu del Disseny de Barcelona i exposat al Museu de Ceràmica de l’Alcora fins al 4 d’abril com a peça convidada. Des de l’Ajuntament som conscients de la importància de fomentar i promocionar la ceràmica en tots els seus vessants i, en este sentit, continuarem treballant. H

*Alcalde de l’Alcora