Així comencem l’any a l’Ajuntament de l’Alcora, amb un pressupost de 15,5 milions d’euros aprovat per unanimitat i ja en vigor. Això significa que podem centrar tots els esforços, des del primer dia, a treballar per tal de materialitzar tots els projectes inclosos dins dels comptes municipals de 2021. Són moltes les iniciatives planificades i molta la il·lusió i les ganes de posar-les en marxa.

Tant de bo aquest siga l’any en què puguem anunciar la fi de la pandèmia i la volta a la vella normalitat , però, fins que això passe, hem de continuar lluitant contra la crisi provocada pel coronavirus. Aquesta lluita ha de reflectir-se en els pressupostos perquè siga realment efectiva, per això, a més de la quantia assignada a mesures anticovid (neteja, material sanitari, etc.), hem redoblat esforços en les polítiques socials i inclusives, hem inclòs una partida dotada amb 300.000 € -sense precedents al nostre consistori- destinada a ajudes directes per a autònoms... Són temps difícils i la prioritat d’aquest Govern és estar al costat de les persones i col·lectius més vulnerables.

Un altre dels nostres principals objectius és impulsar eixe pla de present i futur que hem denominat L’Alcora 2021-2030 , ideat per transformar el nostre poble durant la pròxima dècada. Entre les inversions més destacades es troben els projectes del programa Edificant de la Generalitat: l’ampliació i millora de l’IES Ximén d’Urrea i la construcció d’un gimnàs al CEIP Grangel Mascarós.

Millorar en educació és fonamental, com també ho és fomentar el creixement econòmic i industrial. En aquest sentit, m’agradaria destacar que 2021 serà l’any en què es desbloquejarà el primer PAI industrial de la nostra localitat, el de Santa, paralitzat des de 2008.

Enguany també començarà a gestar-se un gran projecte de futur per a l’Alcora com és la Casa de la Cultura i continuarem avançant en la recuperació del nostre patrimoni (Reial Fàbrica, castell de l’Alcalatén, riu, paratges naturals…), així com en la millora de l’accessibilitat i la sostenibilitat i en la dignificació dels espais urbans. Donem la benvinguda a 2021 amb la il·lusió que l’Alcora puga tornar a estar tan viva com ho estava abans de la crisi -fins i tot més-. Quan tot això passe, estarem preparats perquè així siga. Per uns pròxims 365 dies carregats de salut, esperança i bones notícies.

Feliç any nou! H

*Alcalde de l’Alcora