L’amor no danya, l’odi sí. Aquest és el lema triat per l’Ajuntament de l’Alcora per a commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

És la primera vegada que el nostre consistori ha preparat una programació amb motiu del 28-J i l’objectiu és que es vaja incrementant any rere any.

Amb aquesta iniciativa volem celebrar la diversitat, reivindicar la igualtat i denunciar qualsevol tipus de discriminació. Per desgràcia, continuen existint nombrosos atacs homòfobs. Segur que ocorren diàriament. La famosa frase «te haré homosexual a hostias» de la qual s’han fet eco recentment tots els mitjans de comunicació pel lamentable cas de Barcelona, es pronuncia molt més del que ens imaginem.

Puc dir en primera persona que no és fàcil ser homosexual encara en aquesta societat, queda un llarg camí per recórrer perquè totes les persones puguen enamorar-se en llibertat i ésser qui vulguen ser sense esperar conseqüències negatives.

Vull manifestar, una vegada més, el meu compromís per donar visibilitat i fomentar la igualtat i el respecte a totes les orientacions i identitats de gènere o sexe i llançar un missatge per a totes aquelles persones que encara tenen por: només lluitant pel que un vol s’aconsegueix la felicitat que tot ésser humà mereix. Que els vostres somnis guanyen sempre a les vostres pors.

Paral·lelament a aquesta, estem duent a terme altres campanyes en pro de la igualtat. Els Serveis Socials i Igualtat han preparat una guia de drets i recursos per tal d’oferir informació a les dones víctimes de violència i al seu entorn: com detectar la violència de gènere, qui pot ser víctima, com et podem ajudar...

MÉS DE 25 DONES han sigut assassinades per violència masclista en el que portem d’any i més de 1.000 des que es comptabilitzen els assassinats en l’any 2003. Sens dubte, la violència de gènere continua sent una de les principals xacres de la nostra societat.

I encara hi ha qui es pregunta el per què de dies com el de l’Orgull o el de la Dona!

Mentre es continue marginant, agredint i discriminant a les persones només pel fet de ser dones o de triar lliurement a qui estimar, continuaran sent necessaris.

Les institucions hem de donar exemple, en l’aplicació de polítiques d’igualtat, sempre endavant, ni un pas enrere. L’amor no danya. No pot danyar. En cap cas.

*Alcalde de l’Alcora