Com tots vostés sabran, l’Ajuntament de Vila-real ha engegat un pla d’ajust que s’allargarà fins que acabe l’any per a estabilitzar la situació del tresor públic.

Seran sis mesos on, mal que ens pese, perquè som totalment contraris a qualsevol mesura dràstica, haurem de prescindir d’alguns elements per tal d’estalviar i posar-nos al dia. I pensaran, ara per què? Aquest equip de govern ha tingut controlats els comptes municipals des del 2011. Des de llavors, hem fet un gran esforç perquè la ciutat avance, per a donar-li un nou impuls quant al model econòmic, a la creació d’ocupació, en innovació, en l’atenció a les persones…, tot i disposar de menys recursos que quan governava el PP, a banda d’aconseguir que els ciutadans pagaren menys impostos en un moment molt dur de crisi.

No obstant això, sempre que pensàvem que la situació estava sota control, les bombes que el PP havia deixat al camí en forma de sentències urbanístiques del seu model a cost zero, ens dinamitaven i dessagnaven. Hem anat controlant la situació, però enguany ha arribat el moment d’aturar-nos, replantejar-nos la situació i prendre el control per a evitar que se’n vaja de les mans.

Per això, i perquè ens agrada complir, fins que finalitze l’any tots ens haurem d’estrényer una mica la bossa, perquè mai més la gestió de casino del PP amb diners de tots torne a afectar la nostra ciutat i als nostres veïns. Amb lleialtat, transparència i amb la seua confiança, #SeguimEndavant. H

*Primer tinent d’alcalde de Compromís per Vila-real