Els diré, amb molt d’orgull, que a la nostra ciutat tenim diversos col·lectius LGTBI que treballen cada dia perquè tinguem una societat més justa, més igualitària i, per tant, més democràtica. Són col·lectius que reivindiquen la defensa dels drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersexuals, etcètera i denuncien les desigualtats i les agressions que encara pateixen. Eixes agressions que són conseqüència d’anys d’haver-se vist negats i patologitzats i també fruit de la superstició i de la ignorància que gesta l’homofòbia.

I amb molt d’orgull els diré també que aquests col·lectius van treballar conjuntament per a celebrar el Dia Internacional de L’Orgull LGTBI a la nostra ciutat. Una data que es commemora oficialment el 28 de d’aquest mes. Però la pandèmia farà que la celebració a Castelló (que teníem prevista per al 6 de juny) siga ben diferent. El que no s’aturarà és el treball constant i conjunt dels col·lectius i les administracions per tal de retornar a les persones LGTBI tot allò que els ha estat furtat com a membres de la nostra societat.

I aquesta qüestió és fonamental, perquè amb aquesta crisi sanitària i econòmica que estem vivint, es posa de manifest també la vulnerabilitat de les persones LGTBI. D’ençà que va començar l’estat d’alarma per la covid-19, s’han multiplicat els delictes d’odi i l’assetjament cibernètic cap a les persones d’aquests col·lectius i no podem permetre que l’orientació sexual, la identitat o l’expressió de gènere siguen motius d’agressions, burles o insults. I tampoc tolerarem que les manifestacions orquestrades per la ultradreta servisquen per a amagar ni per a legitimar les amenaces cap a aquests col·lectius que s’han produït als carrers.

Des de l’Ajuntament de Castelló, seguirem treballant amb les entitats socials de la ciutat, definirem conjuntament el camí per a avançar en aquesta matèria i celebrarem l’orgull LGTBI amb la satisfacció de saber que hem aconseguit molt, però amb el cap posat als objectius que encara ens queden per complir. El virus de l’odi també l’hem d’aturar unides.

*Regidora de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Castelló