Amb la primera llum calmada de la tardor apuntant per l’horitzó deixem enrere l’empremta d’un estiu marcat per la pandèmia de la covid-19. Un estiu diferent que a Borriana ha estat definit per noves propostes segures i atractives plantejades des de l’Ajuntament posant a l’abast de tothom un mar de possibilitats per a redescobrir Borriana i els seus racons en els mesos d’estiu.

Un estiu en què Borriana ha comptat amb l’excel·lència de les seus platges, distingides i certificades per la qualitat i per ser les més segures de la província, adaptades a les exigències de la pandèmia i amb totes les mesures previstes pel consistori, que han garantit les condicions òptimes sanitàries i la seguretat. Amb una considerable ocupació que en alguns moments ha sigut de 10.000 persones.

Un estiu que hem volgut omplir d’activitats per a tota la família, amb les visites al Clot de la Mare de Déu, visites guiades al patrimoni cultural i històric de la ciutat, actuacions en directe en juliol a la Torre de la Mar amb la nova edició d’A la fresqueta, contacontes infantils, i amb la novetat de l’autocine d’estiu sota un mar d’estreles, que ha tingut un gran èxit de participació i ha fet les delícies del públic.

També ha estat un estiu esportiu amb activitats de ioga, pilates, zumba, GAP i aquafitness a la platja de l’Arenal, organitzades per l’SME. Hem organitzat l’únic Campus Multiesportiu celebrat a la província amb 220 xiquets i xiquetes de Primària i d’ESO, amb un gran esforç en aquesta edició, que s’ha convertit en un model a seguir d’estratègia i logística en les complicades circumstàncies actuals.

A més, des de la regidoria de Joventut i amb les associacions juvenils locals, varem oferir una completa programació d’oci educatiu, amb prop de 200 places gratuïtes per a xiquets i xiquetes de 6 a 14 anys, com a alternativa estival.

Un conjunt d’activitats barrejat amb mesures municipals dirigides a autònoms, comerços i xicotetes empreses per a contribuir a la reducció de l’impacte econòmic, com ara deixar les terrasses de bars i restaurants exemptes del pagament de les taxes d’ocupació, l’ampliació de la superfície de terrasses, o la nova línia d’ajudes econòmiques dirigides a autònoms, pimes i mutualistes locals.

Hem deixat arrere un estiu diferent però ple d’ofertes i activitats, i em sent orgullosa de l’ardu treball de l’equip de govern per haver pogut oferir un ampli ventall de possibilitats a la ciutadania per a gaudir d’un estiu segur i dinàmic. H

*Alcaldessa de Borriana