No he tingut dubtes en cap moment: Ximo Puig és el millor candidat possible per a ostentar la secretaria general del PSPV. Per moltes raons.

Per la seua solvent trajectòria i experiència al capdavant del partit. Perquè ha demostrat ser capaç d’unir totes les sensibilitats.

Per haver retornat la dignitat i la decència a les institucions valencianes liderant un projecte valencianista i d’esquerres.

Per la seua valentia i compromís a l’hora de defensar el que és nostre i denunciar davant qui faça falta el tracte injust que des del Govern central se’ns està donant als valencians i valencianes a través dels Pressupostos Generals de l’Estat.

Per ser el líder autonòmic que més ha confiat en els joves, promovent i apostant decididament per la revolució generacional, tant en el partit com en les institucions. Com a alcalde de l’Alcora, també m’agradaria destacar la sensibilitat que està tenint amb el nostre poble, preocupant-se, a més, per conèixer de primera mà aquells projectes importants i necessitats dels veïns.

Ximo està complint de sobres amb les expectatives del tan esperat canvi a la Generalitat. I és que els assoliments i avanços del Pacte del Botànic són inqüestionables, sobretot en polítiques socials i drets, però també en polítiques econòmiques. Ja no som Trending Topic per corrupció --el PP sí, continua sent-ho--, però l’actual govern valencià no. Ja no es parla de malbaratament dels diners públics en grans esdeveniments (4 amigachos beneficiats) i retallades en serveis bàsics (moltíssims perjudicats). El conte ha canviat, i molt! Ara, les persones, els valencians i valencianes, són el primer. I matèries com Educació, Polítiques Inclusives i Sanitat, són prioritats.

Sens dubte, el president de tots els valencians ha de ser també el líder del nostre partit, una altra cosa seria perjudicial per al projecte socialista.

Perquè amb Ximo, el PSPV va, el País Valencià va, tots anem... en una mateixa direcció, amb un projecte socialista il·lusionant, ambiciós, sòlid i de futur. Un projecte de partit i també de país.

*Alcalde de l’Alcora