De vegades diuen que la gent de Castelló som del «batalló del se me’n fot», una ciutadania que no es preocupa per tot allò que l’afecta i per aquells grans problemes que pateix a diari el conjunt de la població. Aquesta idea, no obstant, em resulta cada vegada més injusta atès que he comprovat, dia rere dia, que els bons castellonencs ens impliquem i aconseguim avançar, o anar fent, constantment.

En ocasions puc arribar a entendre que aquells que estan còmodes enrocats en la contínua protesta amb, el que ells consideren, grans discursos, o inclús els venedors de fum professionals que tot ho volen gran com si foren faraons, consideren aquest raonament d’anar fent com una falta d’ambició per part nostra. La seva megalomania els impedeix vore que alguns preferim canviar el nostre trosset de món a poc a poc, amb pas decidit, valent, honrat, amb seguretat i treball.

L’exemple el trobem ben a prop, fa tan sols uns dies, quan el govern de Castelló va donar un altre pas per rescatar persones, el lema que va guiar la nostra campanya electoral i pel qual lluitem sense descans. És tan senzill que resulta indignant que no s’hagués aplicat abans. Veuran, fins ara, quan l’Ajuntament havia de contractar una pòlissa de crèdit amb un banc, es regia sols per criteris econòmics i triava l’opció més rentable o convenient sense tindre en compte les pràctiques del banc. L’actual consistori ha aplicat que, en aquestes pràctiques, s’incloga una baremació de criteris socials per part de les entitats financeres. A la pràctica, això es tradueix en que tenim en compte si els bancs es comprometen a no fer fora de casa a les famílies de Castelló en risc d’exclusió. No dur a terme, en definitiva, desnonaments que resulten traumàtics per a qualsevol entorn familiar. També es valora, i molt, que els bancs amb els que treballa l’Ajuntament aporten habitatges a la borsa pública municipal i que formen part de la banca ètica. Tot això és tan nou i diferent per aquells que només parlen de fotos i d’himnes que no arriben a veure com avancem. Treballant dia a dia, nosaltres seguim i seguirem. H

*Regidor de Compromís per Castelló