Se’ns nota en la cara aquests dies que els socialistes de Castelló estem satisfets. No és cap secret que estem contents amb els resultats en les eleccions municipals que vam obtenir diumenge passat. En un context complex quant a multipartidisme, tenint en compte que la propera corporació tindrà més grups polítics dels que mai ha tingut, que el Partit Socialista haja obtingut quasi el 35% dels vots i 10 regidors de 27 no era gens fàcil.

Guanyar en 8 dels 9 districtes electorals de la ciutat i créixer en tots significa que s’ha fet un treball territorial bo, encara que som conscients que queden coses per fer. En quatre anys ni de bon troç s’aplega a tot allò que cal millorar. Obtenir un percentatge de vot superior al que fa un mes Pedro Sánchez va obtindre a la capital de la Plana confirma que Amparo Marco era la millor candidata a l’Alcaldia de Castelló i que una part important de la ciutadania dóna suport a la gestió feta els últims quatre anys.

ELS HE DE DIR que, personalment, diumenge va ser un dia ple d’emocions i sentiments. De la preocupació durant la jornada electoral per la baixa participació que sol perjudicar a l’esquerra vaig passar a la satisfacció a mesura que anàvem sabent els resultats de les primeres taules. De l’alegria en la celebració compartida amb amics i companys pels resultats obtinguts arreu del territori on molts municipis seran governats per socialistes vam passar, ja entrada la nit, a l’esclat d’il·lusió quan vam saber la Diputació de Castelló també es pintava de roig.

Hores més tard, començàvem a digerir els resultats i ser conscients del què havíem aconseguit. De què ara tenim una enorme tasca per davant, una responsabilitat i un compromís amb tots aquells que van decidir votar al partit socialista diumenge passat.

Pense que les causes de l’èxit tenen a vore amb molts factors, però crec que un d’ells ha estat la bona acceptació per part de la ciutadania dels governs de progrés i el rebuig a eixa oposició instal·lada en el negacionisme i que alguna vegada he definit com a antigovern.

LA CIUTADANIA vol solucions i no problemes. Vol consens i no baralles. Alguns ens van rebatejar de forma despectiva, però crec que és evident que el Pacte del Grau ha funcionat. Així ho demostren els resultats obtinguts, però també és cert que ara la correlació de forces és diferent de la de fa quatre anys i haurem de reflexionar sobre què hem fet bé, on hem errat i en què podem millorar.

Crec que encara no és temps de parlar de pactes, competències o governs en solitari. Temps hi haurà per a reflexionar, xerrar i prendre decisions. Deixe’ns que ens prenguem les coses amb una miqueta de calma després d’una legislatura en campanya continua i de dues campanyes electorals oficials tan properes en els temps.

DES DEL Partit Socialista una cosa tenim clara: la nostra prioritat és el benestar dels castellonencs i les castellonenques. I anem a treballar perquè Castelló siga una ciutat millor en 2023. De la mateixa manera que ho hem fet si comparem l’estat actual amb com estava la ciutat ara fa quatre anys. Ho farem per les 25.550 persones que ens van votar i pels 171.888 empadronats de la nostra ciutat. Amb dedicació, il·lusió i la solvència que ja hem demostrat.

*Portaveu del Grup Socialista a l’Ajuntament de Castelló