Les fredes xifres amaguen una espantosa realitat. Corresponen a dones assassinades en els últims anys al noste país per la violència masclista. Una xacra que també s’enduu per davant la vida de xiquets i xiquetes, víctimes d’aquells que haurien de protegir-los, i en tot cas, donar la vida per ells. Una autèntica desraó intolerable.

La violència masclista té una causa estructural, la desigualtat, i ha de ser tractada com una qüestió d’Estat. Des de l’Ajuntament de l’Alcora ens hem sumat al moviment #19J per tal d’exigir que es reflectisquen en els pressupostos de l’Estat els recursos necessaris per a l’eradicació de la violència masclista. La petició és molt concreta: la consignació pressupostària de 120 milions d’euros a les partides destinades a aquesta lluita.

La regidora Nuria Sánchez va ser l’encarregada de llegir el manifest el dilluns passat en la concentració convocada pel consistori. Les dades que va aportar són realment preocupants, com que la quantia assignada actualmente suposa un 0,00011% del total del pressupost.

No admetem més rebaixes ni dilacions, per açò, molts ajuntaments ens hem sumat a aquesta reivindicació social. Cal invertir en prevenció, en educació… Cal millorar la resposta judicial, cobrir el cost dels serveis jurídics, psicològics i socials.

Aquest problema cal tractar-lo des de diferents fronts, però el paper educatiu és clau. És cert que hem evolucionat si comparem amb el que succeïa fa 20 o 30 anys, però com ens demostra la dura realitat, encara ens queda un llarg camí per recórrer com a societat per acabar amb ell.

Per avançar és fonamental que continuen experimentant-se canvis substancials en tots els agents que tenen influència en la gent jove, com són la família, els centres educatius i els mitjans de comunicació. Hi ha molts estereotips i rols amb els quals cal acabar per a progressar de forma eficaç en la igualtat real.

La violència exercida sobre les dones ens incumbeix a totes i tots. #Anempertotes a exigir els recursos i mitjans necessaris. No podem ni devem tolerar ni una mort ni una agressió més.

*Alcalde de l’Alcora