Si mirem enrere i fem valoració de l’any que està a punt d’acabar, des del govern de l’Alcora ens sentim molt satisfets pel treball realitzat per al nostre poble.

En els últims 365 dies s’ha avançat amb pas ferm, aconseguint moltes de les metes marcades per tal de millorar la qualitat de vida dels alcorins i alcorines. Fent un repàs per les principals àrees, podem destacar, per una banda, que s’ha triplicat el pressupost destinat a polítiques inclusives i benestar social, la qual cosa ens ha permès reforçar els serveis oferts.

En matèria urbanística, s’han realitzat destacades actuacions per un poble més accessible i segur. De fet, enguany s’ha executat a l’Alcora el projecte urbanístic més important de les últimes dècades, a la zona de l’Ajuntament. Els centres educatius també han sigut objecte de destacades millores. S’ha ampliat l’IES l’Alcalatén i s’han realitzat diverses millores als col·legis.

També s’han dut a terme importants actuacions a les instal·lacions municipals per tal de millorar el servei: piscina coberta, Centre de Jubilats, poliesportiu, biblioteca, Casa de la Música, Casal Jove… També s’ha començat a treballar, per primera vegada, per optimitzar el servei d’autobusos.

En relació a cultura i patrimoni, cal destacar que s’ha completat la compra de la Reial Fàbrica, recuperant així una part fonamental de la nostra història. També ressaltaria l’aposta per dinamitzar el nostre municipi i fomentar la cultura popular.

Dur a terme una política econòmica responsable i apostar per la generació d’ocupació ha sigut també fonamental enguany. En el que portem de legislatura l’atur s’ha reduït quasi un 25% i el deute més d’un 25%, al voltant d’1,7 milions.

Enguany, a més, s’han desbloquejat projectes claus per al creixement de l’Alcora i la creació de llocs de treball, com és el nou PGOU, entre d’altres.

Són alguns exemples. Molt fet i molt per fer. Si 2017 ha sigut un any molt bo, anem a treballar perquè 2018 siga encara millor. Ja tenim la principal eina, que és el pressupost aprovat, amb importants inversions per seguir progressant. Seguim!! Feliç 2108 a tots i totes.

*Alcalde de l’Alcora