Esta setmana s’ha complit el primer aniversari de la constitució de la corporació municipal d’Almenara per al període 2019-2023, així com la formació de l’actual equip de govern, al igual que també la meua reelecció com alcaldessa, càrrec al que vaig arribar ara fa cinc anys. Ha sigut un any dur, complicat i ple de situacions inesperades a les que hem hagut de fer front trencant les nostres previsions. Un any ple de reptes, dels que eixirem reforçats a ben segur.

La veritat es que començàvem en una etapa de creixement econòmic on volíem fomentar les inversions, sense abandonar per suposat la lluita contra l’atur i l’aspecte social. Ara bé, primer va ser la meteorologia qui ens va donar l’avís de que les coses no anaven a ser com estaven previstes. Primer va vindre la DANA i després, Glòria, amb greus efectes a la nostra localitat. I quan ens estàvem recuperant, va arribar la covid-19 en la que ens trobem actualment. Tot això ens ha fet readaptar-nos i canviar els plans inicials per estar, ara més que mai, al costat dels nostres veïns i veïnes, potenciant la lluita contra l’atur, els serveis socials, i com no, al teixit comercial i empresarial local. Açò ha comportat prendre decisions que mai s’hauríem imaginat com suspendre les festes, tancar al bany públic la piscina, controlar l’aforament a la platja i com no, refer els pressupostos.

Però davant la situació, he vist moltes llums. La gent ha arrimat el muscle per Almenara i, per això, vull ficar el valor el gran comportament dels nostres veïns i veïnes en línies generals. Moltíssimes gràcies. També l’agraïment als companys i companyes de l’equip de govern, treballadors i treballadores de l’ajuntament, voluntaris, protecció civil, policia local, brigada, equips col·laboradors, metges i tanta gent que ens ha ajudat en aquesta situació. I com no, també, l’agraïment a tots els grups municipals i regidors no adscrits.

La veritat, és que ara més que mai, en aquestos temps, és quan més sentit té treballar des de l’administració pública com a alcaldessa d’Almenara, pel teu poble, per a la teua gent, per a la que sempre busques el millor. I així continuarem, treballant sense parar pel bé de la localitat. Amb la força de la gent d’Almenara, la unió i el treball de tots i totes, ens recuperarem de la crisi amb més força que mai. Segur!

*Alcaldessa d’Almenara i secretària d’organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló