+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

La clave política

Apologia del feminisme

 

Apologia del feminisme -

Rafa Simó Rafa Simó
14/03/2019

Estic preocupat. Em preocupa i molt certs comentaris en xarxes socials, algunes manifestacions de representants polítics i alguns comentaris que sents en cafeteries o bars parlant de feminisme. Titllant de «feminazis» a les ciutadanes que simplement lluiten per la igualtat. Com alguns blanquegen la violència de gènere o banalitzen les violacions i les agressions sexuals. Que no s’entenguen les mesures en pro del feminisme i de la necessitat d’una discriminació positiva que tant de bo no la necessitàrem. Però justament per això, per eixa evidència de què no totes i tots estem conscienciats en què significa el feminisme i de la desigualtat creada en la nostra societat pel fet de ser dona m’encoratja per a seguir treballant en polítiques feministes com les parades a demanda en el transport públic o la perspectiva de gènere en el planejament urbanístic.

EM PREOCUPA i em fa por que hi haja tanta gent que no vol entendre que açò no va més que d’igualtat, que es tracta d’un moviment social imparable, just i necessari. Que hi haja gent que no veja que açò ens afecta a totes i a tots i que el futur serà feminista o no serà. I açò no va d’apropiar-se el moviment, ni de crear rangs de més o menys feministes, ni de ficar-li cognoms per a separar-se no sé de què. No Açò no va d’aconseguir un grapat de vots, va de canviar la nostra societat. De fer-la millor.

Haurem d’eliminar aquestes diferències del fang polític actual i treballar en una única direcció. Estic segur que molts, moltíssims, simpatitzants del PP i de Ciudadanos no estan d’acord amb les últimes manifestacions relatives al feminisme dels seus superiors pensant en un possible pacte postelectoral i que ningú hauria de ficar sobre la taula el trencament de certes regles del joc.

En el joc democràtic poden guanyar els qui no t’agraden o els que no has votat. Passa sempre. Però no hauríem de jugar amb el feminisme. Hauríem, almenys en temes com aquest, d’eradicar el conflicte ideològic i la polarització en un tema tan cabdal per al nostre model de societat futura. Mal anem si el més paregut a la guerra és la política. Si confrontem les idees des de l’odi i no des del diàleg, l’acord i el pacte. Més si parlem de feminisme.

TINC LA IMMENSA sort de tindre una mare feminista que porta anys i anys lluitant per una societat més igualitària. Fa uns dies, al meu Facebook, algú es va escarotar quan vaig dir que aniríem a per aquells que no volien entendre que el feminisme va d’igualtat i de res més. Després vaig poder comprovar que hi ha homes i dones que segueixen sense entendre res. Que tampoc entenen que la desigualtat és tractar diferent als iguals però també ho és tractar igual als diferents. Supose que serà fruit del masclisme enquistat en la nostra societat i la ignorància en certs temes a banda d’una falta d’empatia total. Per això he decidit ser radical i marcar una línia roja en les meues xarxes socials i no permetre atacs cap al feminisme. Per això estic decidit a lluitar, des d’on siga, per defensar el feminisme, per fer apologia del feminisme. Així crec que podré ficar el meu granet de sorra per a fer de Castelló una ciutat un poc més feminista. En definitiva, una ciutat millor.

*Portaveu del Grup Socialista a l’Ajuntament de Castelló