Tot el món sap que els canvis són costosos, especialment després de fer una cosa d’una manera determinada durant anys i anys. I també sabem que la implementació de novetats i propostes de millora són, en moltes ocasions, complicades d’activar. Però quan els objectius per arribar a una meta es tenen clars i el traçat per aconseguir-la també, val la pena fer l’esforç per salvar els obstacles que puguen aparèixer al llarg del camí.

Eixa és, crec, la idea que resumeix el magne treball que s’està duent a terme en l’últim any i mig des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives encapçalada per la vicepresidenta Mònica Oltra. L’objectiu està clar: ajudar als més necessitats i lluitar per tindre una societat més igualitària i més justa. En definitiva, tindre una societat millor.

Tot eixe bagatge dels últims mesos s’ha vist reflectit, enguany, en els Pressupostos de la Generalitat Valenciana, ja que l’augment de l’apartat dirigit a persones, el que anomenem serveis socials, ha augmentat considerablement. I fruit d’això, la major part dels municipis veurem incrementada, enguany, eixa partida.

Pel que fa a Betxí, les aportacions de la Generalitat es tripliquen fins arribar als més de 85.000€ que destinarem per a contractar més personal que puga diligenciar la burocràcia dels més necessitats. És una reivindicació històrica que als dependents, als aturats, a aquells que estan en condicions més precàries se’ls ajude des de l’administració.

Enguany, és l’any clau per poder fer-ho. L’objectiu el tenim clar. El camí està traçat. Cal inversió per a salvar els entrebancs. Però amb esforç i treball, aconseguirem eixa millor societat que tots desitgem.

*Alcalde de Betxí