Amb l’objectiu d’afavorir la conciliació familiar i laboral, des del Partit Popular de Vila-real hem proposat la creació d’una línia d’ajudes a l’escolarització infantil, de la qual podrien beneficiar-se totes les famílies amb xiquets de 0 a 3 anys que porten els seus fills a alguna escola infantil de la ciutat. Els centres Kinder Park, L’Esquirol, Caperucita Roja, 5 Sentits, Món de Fades i Bambilàndia completen la nostra xarxa educativa infantil, on també trobem l’escola municipal El Solet i les aules de 0-2 anys dels col·legis Concepción Arenal i Carlos Sarthou.

Som conscients de l’esforç que han fet les escoles infantils per adaptar les seues instal·lacions a les noves exigències de seguretat i higiene després de la pandèmia de la covid-19. Per això, a més de ser un incentiu perquè els pares i mares escolaritzen els seus fills menuts en estos centres, esta mesura que proposem des del Partit Popular és també un bon estímul per a les escoles infantils després d’uns mesos complexos pel cessament de la seua activitat.

Des del Grup Municipal Popular hem reclamat estes ajudes en moltes ocasions els últims anys i pensem que en un moment com l’actual on moltes famílies tenen dificultats econòmiques a conseqüència de la pandèmia, són un bon estímul per incentivar la conciliació laboral i familiar i evitar també que un col·lectiu de risc com els dels iaios hagen de fer-se càrrec dels més menuts. Confiem que no calga esperar a un altre any electoral perquè l’Ajuntament de Vila-real ajudes a les famílies del seu municipi. H

*Portaveu adjunt PP Vila-real