Aquesta setmana, a l’Ajuntament d’Onda hem iniciat els tràmits per a instaurar en el municipi procediments de govern obert. Des que vam començar a governar fa tres anys vam tenir clar que ho volíem fer al costat de la ciutadania d’Onda i hem posat diferents iniciatives en marxa en aquest sentit. No obstant açò, ara volem anar un pas més enllà i gràcies a aquests procediments de govern obert, facilitarem que la ciutadania col·labore en la creació i millora de serveis públics, ja que podrem recollir de manera més fàcil les seues propostes i en l’enrobustiment de la transparència i la rendició de comptes, ja que, amb estes plataformes, les administracions queden totalment a l’exposició de la ciutadania i se fa més fàcil conèixer els procediments i controlar-los.

Aquesta aposta per fer una ciutat més participativa es finançarà amb els Fons Feder de la Unió Europea obtinguts pel consistori gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) que es va elaborar a principis d’esta legislatura. Experts en la matèria han iniciat la recollida d’informació per a poder conèixer les necessitats del municipi en aquest aspecte i adequar el pla que s’elaborarà a aquests requisits. Tot açò reforçarà l’estratègia Smart City d’Onda que també hem encetat i que a partir de l’EDUSI també es confinançarà per l’UE.

LA INNOVACIÓ és molt important en aquesta època, les administracions hem de treballar per a dur a terme projectes que ens ajuden a avançar al costat de la ciutadania. Nosaltres, des de l’equip de govern, hem gestionat sempre escoltant als nostres veïns i esperem que les eines que anem a posar a la disposició d’Onda ens ajuden a continuar fent-ho i a millorar en aquesta gestió responsable que duem a terme des de l’any 2015. Tot açò, ho fem de la mà de la Unió Europea i parant esment al rumb que prenen altres institucions. Cal recordar que els Fons Feder van a suposar una inversió de 5 milions d’euros que van a transformar la nostra localitat i van a ser un gran impuls a la qualitat de vida i a la sostenibilitat a Onda. Sempre gestionem junt al nostre veïnat per un futur millor.

*Alcalde d’Onda