A punt d’acabar les festes nadalenques, i esperant als Reis d’Orient que arriben a les cases de totes i tots els borrianencs, també comença un any replet de reptes per fer de Borriana la ciutat que recordem en la memòria més immediata. Per això, cal treballar, cal esforçar-se per fer dels projectes realitats.

Aquest 2020 ens durà la finalització de les obres de l’entorn de Sant Blai per dignificar un dels barris més antics de la ciutat, que recuperarà la seua imatge.

Aquest 2020 ens durà l’apertura del Refugi del Camí d’Onda. Després de molts anys d’excavacions i projectes en busca de l’objectiu de la seua apertura. Serà una manera d’obrir una porta de la història que havia estat tancada a la nostra població, i que cal conèixer per a que no siga repetida.

Aquest 2020 ens durà la dinamització del barri de La Bosca, amb la finalització del bulevard del centre, que ajudarà a que veïns i veïnes, i comerços s’animen a tornar a comptar amb un barri antic de la ciutat i amb el potencial suficient per a ser part important del nostre municipi. L’inici de la construcció del nou IES Jaume I i de l’edifici de Serveis Socials, seran dos de les obres punteres que ajudaran a que la zona de La Bosca es dinamitze de la millor manera possible, amb inversió econòmica i social.

Aquest 2020 ens durà la rehabilitació del Centre de Cultura La Mercé. Un dels edificis més utilitzats per la ciutadania de Borriana, i que necessita d’una reforma per poder seguir allotjant totes les activitats culturals que allí es realitzen durant tot l’any. Una primera fase de 150.000 euros per solucionar els problemes de filtracions, humitats i imatge en el que compta l’edifici.

Aquest 2020 ens durà el canvi d’imatge i fisonomia del Museu Arqueològic de Borriana per aconseguir la Q de Qualitat Turística com a museu. Una inversió per fer més atractiu un dels museus més importants de totes les comarques de Castelló. I junt a ell, l’obtenció del títol de Museu per la Xarxa de Museus de la Generalitat Valenciana del Museu Faller de Borriana.

Molts més projectes que segueixen, i que es sumaran a l’avinguda al Port, la nova avinguda al Grao, el carril bici i aparcament en l’estació de trens per recuperar les parades dels Civis en el municipi. Un 2020 per seguir treballant en el que més ens interessa a Compromís, Borriana, i en això anem a dedicar tot l’any. Bon any 2020.

*Regidor de Compromís per Borriana