Mai en la nostra història recent ens havíem hagut d’enfrontar a una situació com l’actual. L’emergència sanitària per la Covid-19 està posant a prova les estructures de resposta en tots els àmbits i els puc assegurar que, pel que fa a l’Ajuntament de Vila-real, estarem al costat de la ciutadania, treballant per atendre més i millor les necessitats dels nostres veïns, a pesar de qualsevol adversitat.

Entenem que són moments d’incerteses, dubtes, angoixa. Però ens hem de reposar i enfrontar la situació amb enteresa. De tots nosaltres depén que l’emergència s’allargue més del que a ningú ens agradaria. Complint la quarantena rigorosament, evitant eixir de casa fora dels supòsits permesos, guardant les distàncies de seguretat i les mesures preventives dictades per les autoritats sanitàries.

L’Ajuntament de Vila-real, dins les nostres possibilitats, no només mantenim sinó que reforcem en aquests moments la nostra vocació i essència de servei públic. Al costat de tots els vila-realencs per fer-los el període de confinament més fàcil, garantint els serveis públics i fent-lo, a més, amb totes les garanties de seguretat.

Per això, una de les primeres mesures que vam adoptar al nostre ajuntament va ser restringir l’atenció presencial i habilitar 12 línies per a l’atenció telefònica i telemàtica, en el número 964547000. No deixem, mai, d’atendre els nostres veïns. Hem creat un registre de personal especialment vulnerable a la Covid-19 per a facilitar la reorganització del personal, amb la màxima de seguir prestant el servei que la nostra ciutadania demanda i necessita, ara més que mai.

Els vila-realencs sempre han tingut l’Ajuntament al seu costat: activitats d’oci, cultura, esports o formatives, suport social, aposta per l’empresa local, neteja, jardins, seguretat ciutadana... Res no ha canviat. Seguim treballant, ara més que mai, buscant fórmules innovadores per a seguir donant la millor resposta. Avaluant la suspensió o devolució de taxes i preus públics o habilitant continguts audiovisuals en línia perquè els veïns puguen practicar esport a casa i mantenint els hàbits de vida saludables que ens han convertit en Ciutat de la Salut i de l’Esport. Vídeos que podrem veure també per televisió i que s’aniran ampliant amb altres continguts de caire cultural o formatiu. L’objectiu és mantenir les nostres rutines, seguir en contacte, encara que siga virtual, amb aquells que formen part de les nostres vides.

Tot això no seria possible sense el personal de la casa. Els treballadors de l’Ajuntament estan demostrant una vocació de servei i professionalitat que ens ha de fer sentir orgullosos a tots. Per això, no vull deixar passar l’oportunitat de manifestar el meu agraïment més sincer a tots els funcionaris i a la societat civil de Vila-real, que ha respost de manera impecable a l’alerta. I, per suposat, a tot el personal sanitari, en particular als professionals dels centres de salut de Vila-real i de l’Hospital de la Plana. No hi ha aplaudiments suficients per a agrair-los el seu treball. Aquest virus l’anem a aturar units.

*Alcalde de Vila-real