La calor, les carpes, les banderoles als carrers... Si passegem estos dies per la Vall d’Uixó tot ens indica que un any més ja estan ací: ja han arribat les Penyes en Festes. Una esperada cita i anhelada festiva marcada al calendari per més de 2.000 penyistes que durant una setmana disfrutaran d’un gran nombre d’activitats pensades per a passar-ho bé i divertir-se. A més, com sabeu, moltes d’eixes activitats seran obertes i gratuïtes i conviden tot el poble i els pobles del voltant a unir-se a la festa.

És, per tant, el moment idoni per recordar que les festes no són períodes on tot es val, on les ordenances ni les normes de civisme deixen de tindre efecte.

Per desgràcia, tots recordem i tenim al cap exemples d’agressions i abusos comesos en alguna localitat del nostre país durant la celebració d’alguna festa.

ÉS TASCA DE TOTES I TOTS evitar-ho i aconseguir que les nostres penyes siguen unes festes saludables, igualitàries i inclusives. Limitem els abusos d’alcohol i altres substàncies, tenint sempre present que els menors en tenen prohibida la seua compra. Recordem que No és No, en cap cas es poden consentir les agressions masclistes. Som un poble obert i acollidor, que estima la diversitat, per això, totes i tots hem de poder disfrutar de la festa de manera lliure i sense cap tipus d’impediment ni por per motius d’orientació sexual. Respectem aquelles persones que no estan de festa, complint els horaris que estableixen les ordenances municipals i fent valdre el dret al descans de totes les veïnes i tots els veïns.

Des de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó treballem i seguirem treballant de valent per a què tot isca el millor possible; policia, protecció civil, brigada, servei de neteja, agent d’igualtat i unitat de prevenció de conductes addictives són només alguns dels professionals implicats en aquest objectiu i que estan al nostre servei en qualsevol situació que els puguem necessitar. És a les mans de totes i tots mostrar que som una ciutat educadora al llarg de tot l’any, sense excepcions.

Divertim-nos, amb trellat, fem que les penyes siguen una festa de categoria!

*Primer tinent d’alcalde de la Vall d’Uixó