Como todas las tardes, la barca-correo anunció su llegada a El Palmar con varios toques de bocina». Així comença una de les novel·les més importants de la literatura valenciana com és Cañas y barro. I avui volia començar així aquest article perquè amb un sola frase de l’obra de Blasco Ibáñez es pot parlar i entendre el que ha passat amb la gestió que durant massa anys el Partit Popular de Borriana en va fer de molts assumptes municipals com el de la platja de l’Arenal. Molts i moltes de vosaltres ja sabreu que el Ministeri d’Hisenda ens va subhastar un cinc per cent de l’Arenal. Encara que el que no totes i tots saben és que en abril del 2015, un mes abans de les eleccions, el Ministeri va informar a l’ajuntament del propòsit de posar el terreny a la venda, i el PP de Borriana els va informar que a l’Arenal no hi havia ni cap servei municipal, ni es va interessar de poder adquirir el terreny, ni tampoc ens va comunicar al nou govern el que havia passat. O siga, que al contrari del que feia l’encarregat de la «barca-correo» de «Cañas y barro», en cap moment es va donar la veu d’alerta, ni es va informar degudament sobre la situació dels terrenys, i tampoc es va fer prendre cap decisió amb ells.

ARA, gairebé tres anys després, els representants a la oposició del mateix partit, tenen la barra de reconèixer que sabien del propòsit del Ministeri de vendre una part dels terrenys de l’Arenal, i que no ens ho han dit perquè no li vam preguntar a l’anterior alcalde per comentar la situació. Ara hem de pensar que en una hipotètica reunió o trobada amb els anteriors membres de l’equip de govern municipal, algú d’ells ens haguera informat sobre tot el que dia a dia ens anàvem a trobar als calaixos de l’Ajuntament? Factures pendents o impagades; expropiacions sense abonar; sentències que ens arribarien per mala gestió...Estic ben segur que tampoc hagueren fet sonar la botzina per avisar sobre el que estava per vindre o els, com ja vaig dir, regalets enverinats que ens reservaven als diferents departaments municipals.

AIXÍ que si en abril de 2015, el PP de Borriana haguera fet com el primer personatge en aparèixer a la novel·la de Blasco Ibáñez i hagueren «soplado de nuevo la bocina para avisar de su presencia», en aquest cas l’ús públic de l’Arenal, avui no haurien de seguir enfangant la situació per seguir desentenent-se de la seua responsabilitat sobre la subhasta.

*Regidor Cultura, Patrimoni i Esports en l’Ajuntament de Burriana