Minuts després que Amparo Marco i Ximo Puig es feren la foto de família en les escalinates del vell edifici, quan el conserge municipal va obrir les portes dels antics jutjats de la Plaça Borrull per a la breu visita oficial, l’aroma rància destil·lada de les orines i el pas del temps ens va recordar que aquest edifici portava més d’una dècada abandonat pel PP. Ara, després d’un acord signat entre la Generalitat i l’Ajuntament, l’edifici eixirà del seu desemparament i albergarà part de les dependències municipals i dels serveis socials que la Generalitat té a Castelló. Durant la signatura del conveni, els regidors allí presents es van retratar per a la posteritat, però malgrat la insistència de l’alcaldessa perquè posàrem amb el grup i que considerem necessari recuperar l’edifici en benefici de la ciutadania, ni Iñaki Vallejo ni jo vam caure en la temptació de retratar-nos. En la nostra decisió de no fer el posat van influir diverses circumstàncies, una dels quals va tindre lloc tan sols un parell d’hores abans de la visita als antics jutjats.

Ja sabran vostès que hui mateix el Teatre del Raval acollirà una rendició de comptes pública de l’equip de govern, amb l’alcaldessa al capdavant. El que potser no sàpiguen és que fa deu dies, el cap del gabinet de l’alcaldessa i jo mateix vam acordar que l’acte fos hui (i no dimarts passat com el govern havia plantejat d’inici) i que Castelló en Moviment hi participara. I així pensàvem que anava a ser fins ahir de matí, en baixar al despatx de l’alcaldessa per consensuar el format de l’assemblea. Ha estat en eixe moment previ a invitar-nos al publireportatge dels jutjats que hem sabut que CSenM estava exclosa de l’assemblea del Raval. Desconec els motius, però al meu parer aquesta exclusió respon a la incomoditat que els suposa la presència d’un soci crític, el qual no accepta ser l’estoreta política de ningú.

EL NOSTRE paper a l’Ajuntament es basa a treballar des del diàleg mesures en positiu per tal de superar la política d’aparador i per treure-li a l’ajuntament l’olor rància que supura i que tant recorda a la de l’edifici de Borrull.

*Regidor de CSenMoviment