Les últimes setmanes han sigut, culturalment, molt intenses. La celebració del 9 d’octubre i la segona Mostra d’Arts Escèniques ha suposat, a més d’una dinamització cultural de la ciutat sense precedents, una forta injecció econòmica per al comerç de Castelló.

La Mostra d’Arts Escèniques ha superat qualsevol expectativa. Les places i carres plens de gent gaudint de diferents estils de música, circ i teatre. Cada racó de Castelló ha deixat de ser un simple espai per a esdevenir en un espai participatiu, sociable, cultural; un espai on comunicar-nos, on compartir una ciutat amable.

I malgrat l’èxit, per un error en el retard de les sonometries, el passat dijous, uns amics de l’IES Ribalta van haver d’acabar abans de l’hora prevista. Vam parlar amb pares i el professor per a explicar-los el problema tècnic i els proposàrem comptar amb ells, de nou, al mateix escenari quan estiguera resolt. Des d’esta regidoria no podíem permetre no complir amb la normativa exigida a qualsevol altre ciutadà. Ens vam alegrar molt quan ens van dir que, a més de poder comptar amb ells al pròxim esdeveniment cultural, estaven contentíssims perquè havien aconseguit un altre bolo. El Ribalta content, els professors contents, els joves músics contents. Tots contents menys Macian, que inclús va telefonar a la direcció del centre per a muntar gresca perquè ens demanaren explicacions acusant-nos de vés a saber què. Eixa no és l’actitud. Per què no ens pregunten a nosaltres? Doncs perquè no volen saber el verdader motiu, només volen gresca.

Com tampoc és una bona actitud la de la senyora Carrasco, que la nit del concert de Pagagnini, estava preguntant per la seua cadira d’autoritat a primera fila perquè la plaça estava plena de gom a gom. Com si ella tinguera més dret que la resta de conciutadans. Només és guarda seient a les autoritats en actes institucionals. És curiós sentir al PP parlar de valors i principis amb eixa actitud classista. Les coses ben fetes els deixen poc de lloc per al seu joc brut. Per això, els recomane que per a pròximes edicions gaudisquen de l’espectacle i deixen de fer el quadre...quadre? he dit quadre? H

*Regidora de Compromís per Castelló