Ja estem en abril i seguim sense pressupostos. L’executiu a Vila-real fica com excusa les resolucions del Jurat d’Expropiació que obligaven a pagar més de quatre milions d’euros. Davant les queixes de Ciutadans pel retràs i la reiteració en les excuses per sentències, hem sentit com ens acusaven d’avaladors dels excessos del PP.

Res més lluny de la realitat. Un intent més de confondre la visió de Ciutadans de l’herència rebuda. Mai oblidarem les barbaritats del passat, les infraestructures milionàries que van endeutar Vila-real. La reforma de la Plaça Major, la biblioteca sense llibres, el CDT, exemples d’obres faraòniques amb costos desmesurats.

PER ALTRA BANDA, actuacions problemàtiques que han quedat inacabades i que s’emprenien sense quedar clara la seua viabilitat i utilitat. El pàrquing de Pius XII o el Nou Cementiri ens han deixat cadàvers urbanístics.

Desprès el que anomenaven «urbanisme a cost zero» que s’ha demostrat un camp de mines per al futur de la ciutat. L’adquisició dels terrenys mitjançant un mecanisme reconegut en el nostre PGOU que donava uns drets als propietaris que més endavant podien materialitzar en diners. Un mecanisme que es va utilitzar fins l’extenuació.

El PGOU de Vila-real està desactualitzat i no respon a les necessitats de la ciutat, ni en quan a dimensió, ni en quan a població. El PP va voler solucionar-ho desprès d’esgotar el model però es va passar de frenada, i amb un govern afí va fracassar . El tàndem PSOE-Compromís s’ha mostrat indecís per a encarar el problema. Desprès de 6 anys i nou mesos la seua inacció ha permès que els artefactes detonaren un darrere de l’altre.

L’URBANISME a Vila-real fa onze anys que està aturat. S’ha acabat el temps, toca actuar. Ciutadans no donem cap aval a les barbaritats urbanístiques que ens va deixar el PP, però tampoc anem a donar més carència a un govern, PSOE i Compromís, que porten ja quasi set anys governant i que no han fet res.

*Portavoz de Ciudadanos en el Ayuntamiento de Vila-real