“Ya no es asunto mío”. Així es desentén ara el president en funcions, Mariano Rajoy, de la dona a la qual, fins fa dos dies, idolatrava. La seua “alcaldessa estratosfèrica”.

Una vegada i una altra, el president (en funcions) ha mostrat públicament el seu suport a Barberá, fins a l’última campanya. “Rita, eres la mejor”, cridava a la plaça de bous de València el mateix dia que va esclatar el cas Rita leaks.

La famosa “hòstia” es veia vindre, però estava tot previst. Un lloc d’eixida per al Senat seria el seu passaport a la impunitat. De fet, no ha perdut l’aforament ni tan sols amb la dissolució de la Càmera per les eleccions, ja es va encarregar el PP de mantenir-la a la Diputació Permanent. Ara no saben res, però resulta que ho tenien tot lligat i ben lligat. Són cómplices. Com no ha de ser Rita Barberá assumpte del PP? La cosa s’ha posat lletja després de ser imputada pel Tribunal Suprem per presumpte blanqueig i està clar que la solució menys dolenta per a ambdues parts era que deixara el partit. 7.000 € al mes són un bon consol. Quina barra! Eixe és el partit que ens governa (en funcions). Vergonya. En comptes d’exigir la seua renúncia a l’acta de senadora, Rajoy calla. I és que com Rita cante… Ja està bé de prendre’ns el pèl. Per dignitat, perquè la corrupció, el frau, la política clientelar i el caciquisme no ens representen, Rita Barberá, fora del Senat ja! H

*Alcalde de l’Alcora