Tot just acabem de passar el cap de setmana gran de Betxí, que ha inclòs actes irrenunciables per a un betxinenc com l’embolada i el concert del dissabte o el dia del Santíssim Crist de la Pietat, amb actes més eminentment religiosos. Però estes jornades que vénen per davant encara inclouen moltíssimes cites importants i massives.

De fet, ja fa dies que els carrers de la vila estan plens de gom a gom, amb la gent participant dels més de huitanta actes programats. I enguany, el riu de gent s’ha desbordat per tots els indrets del municipi. En bona part, gràcies a la gran acollida que ha tingut la iniciativa de promocionar els artistes i bandes locals, ja que moltes penyes han convocat concerts amb la seua participació. I també, per haver allargat el recorregut de les entrades dels dissabtes i haver dut a terme la primera entrada campera, que ha recuperat l’itinerari històric del ramat. Tots ells, esdeveniments seguits per moltíssimes persones.

Música i bous, menjar i riure, beure i ballar són mots que ens acompanyaran fins al proper diumenge, dia en què, després del castell de foc, l’estiu acabarà metafòricament per a tots els betxinencs i betxinenques.

Abans, però, encara ens queda una cita imprescindible per a tots nosaltres: les paelles, que s’ha convertit en un referent de participació, de companyonia, de solidaritat i de viure la festa conjuntament. És un dia que no es pot descriure amb paraules, sinó que cal viure’l en directe. Perquè el que es cuina eixe dijous no és només el nostre plat nacional, sinó tota una forma d’entendre i viure la nostra forma de ser.

Estic convençut que fins al cap de setmana que ve encara ens queden bons moments per compartir i per gaudir amb els amics i la família. I el dilluns, tornarem definitivament a la rutina. Però ara és moment de viure les nostres festes patronals i de fer gran el nostre poble.

*Alcalde de Betxí