Divendres comencen oficialment les festes de Santa Quitèria, encara que per al personal i l’equip de govern municipal la preparació d’aquestes celebracions va començar fa mesos. Des del departament d’Igualtat ens sumem a la festa amb una proposta de respecte cap a les dones i de rebuig a qualsevol consigna masclista. I ho aconseguirem fent ballar a la gent amb les cançons de la llista Fes tractes amb els bons tractes, que promocionem des de fa mesos.

Amb mes de 50 títols que aposten per l’acceptació de la diversitat i l’empoderament de les dones, donarem protagonisme a aquestes lletres carregades de missatges positius i igualitaris. Aquests missatges són els que volem que calen en les noves generacions, un objectiu que només es pot aconseguir amb campanyes com aquesta i totes les acciones educatives, d’acompanyament i d’assessorament que portem a terme des de l’administració local i que aconsegueixen que joves i dones que estan en situacions de risc s’animen a fugir a temps o a denunciar.

El rol dels serveis municipals en matèria de violència de gènere és importantíssim per la immediatesa i la proximitat amb la qual treballem. Per això, em va semblar especialment lamentable que els grups del Partit Popular i de Ciudadanos i el regidor no adscrit negaren dilluns passat el seu suport a la moció plenària en què demanàvem més fons perquè els ajuntaments puguem lluitar contra aquesta xacra.

Com vaig dir al ple, totes, totes les persones, som víctimes de la violència masclista. Les agressions, els colps i els insults se’ls emporten les dones, majoritàriament. Però eixes dones són les nostres mares, les nostres germanes, les nostres filles i les nostres nétes.

Mentre el Govern de Rajoy no respecte a el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, administracions com l’Ajuntament d’Almassora estarem limitades en les nostres accions. Ací, a peu de carrer, continuarem esforçant-nos per portar endavant accions que canvien la visió que molts sectors tenen encara de la dona i continuarem demanant a la societat que faça, durant les festes i en qualsevol moment de l’any, tractes amb els bons tractes.

*1ª tinent d’alcaldessa d’Almassora