L’Ajuntament d’Onda ha renunciat a demanar el préstec de 657.540 euros que li permet la Llei de Racionalització i Estabilitat Pressupostària i que significaria augmentar el deute del municipi. L’equip de govern hem renunciat a aquesta operació financera per a seguir amb una gestió responsable dels diners públics que ens permeta sanejar l’economia local però, al mateix temps, seguir amb les inversions i xicotetes obres que milloren la qualitat de vida de la ciutadania. Aquesta responsabilitat en temes econòmics ens ha portat a obtenir 5 milions d’euros de romanent en aquest 2018, que significaran una reducció considerable del deute, passant dels més de 5 milions d’euros en 2012 als menys de 2 milions d’enguany.

La renúncia a aquest préstec no van a significar un descens en les inversions que el govern municipal va a dur a terme, ni van a suposar cap perjudici per a la ciutadania, tot el contrari. Aquest 2018 va a ser un any rècord en inversió municipal i les inversions que anaven a ser finançades amb el préstec, per exemple en infraestructures, camins i vies públiques, el pantalà del Sitjar, actuacions al centre històric, la millora de barris o a l’alcassaba del castell, seran ara finançades amb part del romanent del 2017 i, per tant, obtindrem un estalvi considerable per a les veïnes i veïns de la nostra ciutat. A més, és destacable que, a Onda, el període mitjà de pagament a proveïdors està situat per sota del que marca la llei, concretament en 24 dies, quan el límit es situa en 60. Indicadors com aquest ens diuen que l’equip de govern està gestionant bé l’economia local, i ens animen a seguir treballant en aquesta línia.

En la legislatura anterior es van sol·licitar préstecs per valor de més d’1 milió d’euros i, al contrari que succeeix avui dia, la ciutadania no veia resultats positius en el seu dia a dia. Aquests fons es van destinar a grans obres que no aportaven benefici algun als onders. Nosaltres tenim clar que estem treballant pels nostres veïns i anem a dur a terme obres i inversions que milloren la ciutat i que siguen necessàries, perquè volem construir Onda entre totes i tots.

*Alcalde d’Onda